Før kampen: Southampton – Bournemouth

319

Før kampen: Southampton – Bournemouth

 

Southampton mot Bournemouth er kanskje ikke noe man ser på som et derby, men det er bare ca. 52 kilometer som skiller Southamptons St. Mary’s og Bouremouths Dean Court, og kampen bør derfor regnes som et skikkelig sør-kyst derby. Kampene mellom disse to lagene i fremtiden kan bli betegnet som «det nye sør-kyst derbyet» ettersom Portsmouth er såpass langt nede i divisjonssystemet at mulighetene for at de møte er høyst usannsynlig. Ettersom Portsmouth ligger i League 2 og med høy usannsynlighet til å rykke opp vil det ta minst 3 år før de møtes igjen i ligasammenheng.

St. Mary's er klar for kamp imorgen.
St. Mary’s er klar for kamp imorgen.

Southampton ligger på en 10ende plass før kampen med 14 poeng, mens Bournemouth ligger på 17ende plass med 8 poeng. The Cherries har imponert så langt denne sesongen, ettersom det ikke var så alt for mange som hadde forventet at de skulle gjøre det så bra, og noen forventet at de ikke kom til å gjøre det så mye bedre enn det Derby County gjorde i 08/09 sesongen da de bare tok en seier. Bournemouth har vist sterk klasse og kan fint klare å skaffe seg en seier i morgendagens kamp, om de har en god dag på jobben. Da må de dog forbedre formen de har vist de siste to kampene hvor de har sluppet inn hele 11 scoringer mot henholdsvis Manchester City og Tottenham.

Southampton derimot gjør akkurat det som er forventet av dem, og det sjokkerer ingen om de klarer å kvalifisere seg til Europa League spill også neste år (selv om de røk ut i play-off i år). Southampton har spilt godt, men har vært litt uheldige og har spilt 5 uavgjorte kamper på de 10 første. I morgendagens kamp er det forventet at The Saints vinner, men det blir ikke det aller største sjokket om det blir en skrell fra Bournemouth.

- Annonse -

Statistikken i årets Premier League tilsier også at det er størst sjanse for at Bournemouth vinner denne kampen, ettersom det er flest seirer på bortebane denne sesongen. Det blir altså en svært spennende kamp, og oppgjørene mellom dem kan bli uhyre spennende i fremtiden om supportere og spillere tar det til «det neste nivået».

 

Det kan bli en kjempekamp i det "nye Sør-kyst derbiet"
Det kan bli en kjempekamp i det «nye Sør-kyst derbyet»

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -