Før Premier League-runden 29.12 og 30.12

343

Før Premier League-runden 29.12 og 30.12

To Premier League-kamper gjenstår før vi går inn i et nytt år. Den ene er attpåtil en skikkelig godbit.

Leicester – Manchester City tirsdag 29.desember 20.45 TV2 Sport Premium

Leicesters siste kamper:

Leicester 1-1 Manchester United
Swansea 0-3 Leicester
Leicester 2-1 Manchester City
Everton 2-3 Leicester
Liverpool 1-0 Leicester

- Annonse -

3-1-1

Leicester gikk på sesongens andre tap da de ble beseiret med 1-0 på Anfield på Boxing Day. Det er ingen skam å tape 1-0 for Liverpool på Anfield, men det er likevel spenning knyttet opp mot hvordan Leicester takler dette, og første oppgave som venter dem er Manchester City. Det blir naturligvis ikke enkelt.

Det er kun ett lag som har slått Leicester på King Power Stadium denne sesongen, og det var et annet topp-lag. Vi må tilbake til september for å huske kampen og det var Arsenal som gikk seirende ut med 5-3 seier. Leicester har ikke vært et lag som har sluppet inn veldig lite mål til topp-lag å være. De har bare holdt nullen 3 ganger denne sesongen, en av dem har vært på hjemmebane. Den største grunnen til suksessen er deres effektive og hurtige offensive spill som går ekstremt fort i lengderetningen. Anført av Mahrez og Vardy har The Foxes scoret 37 ganger. Det er mest i ligaen, sammen med tirsdagens motstander Manchester City. Da Leicester gikk målløse av banen på Anfield 2.juledag, var det faktisk for første gang denne sesongen.

Jeffrey Schlupp og Matty James er enda ute ytterligere noen uker. Danny Drinkwater er ventet å være tilbake i kamptroppen, så får vi se om han starter. Jamie Vardy spilte med feber mot Liverpool, men er ventet å være med mot Manchester City.

Manchester Citys siste kamper:

Man City 3-1 Southampton
Stoke 2-0 Man City
Man City 2-1 Swansea
Arsenal 2-1 Man City
Man City 4-1 Sunderland

3-0-2

City tok som forventet en ganske enkel seier mot Sunderland på Boxing Day da de vant 4-1. Hjemme på Etihad er det vanskelig å hanskes med, men på bortebane er ikke laget like solide. Det blir derfor et svært interessant topp-oppgjør på King Power Stadium.

De lyseblå har vært som et annet lag i mange bortekamper denne sesongen. Med 3-2-3 og 2 av 15 mulige poeng på de siste 5 bortekampene, er det all grunn til bekymring for manager Manuel Pellegrini. Skal City stå igjen som seierherrer i mai er de nødt til å bedre borteformen, og det kjapt. Vincent Kompany måtte ut allerede 9 minutter etter at han kom inn mot Sunderland. Kapteinen og stopperbautaen er dermed ikke klar til denne kampen og det er enda usikkert hvor lenge han blir borte. Et godt eksempel på Citys svake borteform får man hvis man ser på Kevin De Bruynes tall på hjemmebane kontra bortebane. Hjemme har belgieren skapt 30 sjanser, scoret 4 mål og hatt 8 assists. Borte har han skapt 18 sjanser, men bare scoret ett mål og ikke hatt en eneste assist.

I tillegg til Vincent Kompany er også Samir Nasri ute for de lyseblå og franskmannen er ikke ventet å være tilbake før i april.

Tips: 1X 1.90 (Betsafe)

Mener Manchester City er feile favoritter til denne kampen. Setter derfor 1X og Leicester vil feire nyttår på toppen av tabellen.

Sunderland – Liverpool onsdag 30.desember 20.45

Sunderlands siste kamper:

Sunderland 2-0 Stoke
Arsenal 3-1 Sunderland
Sunderland 0-1 Watford
Chelsea 3-1 Sunderland
Manchester City 4-1 Sunderland

1-0-4

De svarte kattene er virkelig tilbake til hverdagen igjen og har nå tapt de fire siste kampene.

Det positive for Sunderland er at de er ser ut bedre hjemme på Stadium of Light enn hva de er ute på tur. De har 1-1-8 på bortebane og 2-2-4 hjemme på eget gress. Skal de berge plassen bør de først og fremst plukke poeng på hjemmebane og Liverpool bør ikke være en umulig oppgave slik denne sesongen har utartet seg. Sunderland har vunnet 2 av de siste 4 hjemmekampene, hvor de har slått bortesterke Stoke og erkerival Newcastle. Laget har sett litt mer solide ut som en enhet etter at Sam Allardyce tok over ansvaret og har de dagen er de tøffe å bryte ned. Etter kampen mot Liverpool har klubben fra nord-øst en ny hjemmekamp, og da mot tabelljumbo Aston Villa. Den neste uka blir en nøkkel-uke for de rød og hvit stripete.

JohnO’Shea er usikker inn mot kampen, men det er umulig å si noe mer enn det før vi ser lagoppstillingen ca. en time før kamp. Ellers ingenting nytt å melde om.

Liverpools siste kamper:

Liverpool 1-0 Swansea
Newcastle 2-0 Liverpool
Liverpool 2-2 WBA
Watford 3-0 Liverpool
Liverpool 1-0 Leicester

2-1-2

Jurgen Klopp og Liverpool revansjerte den begredelige prestasjonen mot Watford med 1-0 seier over ligaleder Leicester på Boxing Day. Nå bør laget følge opp med ny seier over Sunderland om de skal ha ambisjoner om en topp 4-plassering.

De var de klart beste laget og var nærmere 2-0 enn Leicester var utligning i bataljen for noen dager siden. Christian Benteke har ikke funnet seg helt til rette under Jurgen Klopp, men innhoppet sist hvor han også til slutt ble matchvinner kan være vendepunktet. Med skader på Ings, Sturridge og nå Origi, blir det langt færre som kjemper om en plass på topp og Benteke vil garantert få mange sjanser i tiden som kommer. Liverpool har 3-3-3 på bortebane denne sesongen, mens de har 2-1-2 etter at tyske Klopp ble manager. Kampen er mer åpen enn ved første tanke, men Liverpool bør ta 3 poeng her i 9 av 10 tilfeller.

Ikke så mye nytt å melde om på skadefronten i Liverpool. Origi måtte ut med skade sist og skriver seg på Liverpools 9 mann lange skadeliste. Jordan Ibe er også på den listen på grunn av sykdom, men han er en som kan bli klar til denne kampen.

Tips: B 1.65 (Betsafe)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -