Før runden: Lørdag

160

To lokaloppgjør og Klopp sin første ligakamp på Anfield utgjør søndagens meny fra Premier League. Det er derimot ikke sagt at det ikke spilles interessante kamper på på lørdag. Både Chelsea og Arsenal skal ut i aksjon mot henholdsvis West Ham og Everton.

Lørdag: West Ham – Chelsea

Kl. 16 spilles det første av i alt tre lokaloppgjør når høytflyvende West Ham tar i mot Chelsea. Et hjemmelag som er betydelig bedre på bortebane enn hjemme i London. På fem bortekamper har de vunnet fire og spilt en uavgjort. På hjemmebane derimot har de Slaven Bilic sitt lag bare sanket fire poeng hittil i år.

Statistikken taler for Chelsea seier da West Ham kun har vunnet 1 av de siste 18 oppgjørene mot Mourinhos menn. Samtidig ble det klart før i uka at de må unnvære Winston Reid som er ute med en ryggskade. For Chelsea er Pedro og Remy tvilsomme foran kampen.

- Annonse -

Chelsea har startet sesongen fryktelig svakt men selv om det bare ble 0-0 borte mot Dynamo Kiev så var det lyspunkter sett med Chelsea øyne. Spesielt de første 30 minuttene var betraktelig bedre enn mesteparten av hva laget hittil har vist i år. En spiller å trekke fram er Nemanja Matic. Forrige sesongs klart beste defensive midtbanespiller i ligaen begynner å komme i form.

Kuriøse fakta foran kampen:

  • Chelsea har ikke sluppet inn mål mot West Ham i ligaen siden desember 2012.
  • Dimitri Payet er den spillerne i ligaen som har skapt flest målsjanser (39).
  • West Ham har gått seirende ut av sesongens to første lokaloppgjør (Crystal Palace, Arsenal).
  • Med 17 poeng etter 9 kamper er det West Hams beste sesongstart noensinne. Med 11 poeng etter 9 kamper er det Chelseas verste åpning på sesongen noensinne.

Arsenal – Everton

Etter en litt treg start på sesongen har Arsenal virkelig vist hva som bor i laget. Først slo de Manchester United 3-0 før de nå i midtuka beseiret Bayern München 2-0. Everton kommer fra et 3-0 tap mot Manchester United og får en ny hard nøtt å bryne seg på når de gjester Emirates.

På de 16 siste oppgjørene lagene i mellom er det Arsenal som har kommet klart best ut av det med bare 1 tap. Men det er verdt å legge merke til at på de siste 6 oppgjørene har 4 endt med poengdeling.

For Arsenal er Wilshere, Welbeck, Rosicky og Ramsey ute med skade. Everton kan ha Cleverley tilbake i tillegg nærmer Oviedo og Pienaar seg en retur til fotballbanen.

Kuriøse fakta foran kampen:

  • Arsenal er laget med flest touch innenfor motstanderens 16-meter (329)
  • Oliever Giroud har 4 mål på de siste 4 kampene mot Everton.
  • Theo Walcott har vært direkte involert i 15 mål på sine siste 15 kamper (12 mål og 3 målgivende).
  • Romelu Lukaku har 47 mål for Everton – Bare fire spiller har scoret 50 mål før fylte 23 år og belgieren vil bli den femte hvis han scorer tre mål til inneværende sesong.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -