Matchvinner Sørloth: Norge vant i Montenegro

121
Aleksander Sørloth under landskampen i San Marino i 2017. Foto: Marco Calleri, Fotballnerd.no

(Montenegro – Norge 0-1) Alexander Sørloth scoret målet som sikret Norge seieren.

Ti minutter før pausen var Alexander Sørloth på rett sted til rett tid og styrte Moi Elyounoussis pasning fra venstre etter en soloprestasjon over streken.

Norge styrte mye av spillet i førsteomgangen og hadde ballen mest. Det dyptliggende hjemmelaget jaktet først og fremst overganger, særlig i rommet bak Norges høye backer.

Det utviklet seg imidlertid en kamp uten mange store målsjanser. Montenegro skapte noen potensielt farlige kontringer. Unntatt Uros Djurdjevics avslutning som Rune Jarstein hadde kontroll på, hindret det norske forsvaret at vertene kom til skudd.

Heller ikke Norge klarte å skape mange store målsjanser. Utenom scoringen var Jonas Svensson nærmest i førsteomgangen. Birger Melings innlegg – på nytt fra venstre – rakk Erling Braut Haaland akkurat ikke. Martin Ødegaard sendte ballen videre til Svensson, men Sead Haksabanovics blokkering sørget for at skuddet havnet utenfor borterste kryss.

I andreomgangeb skapte Montenegro noe mer trøbbel for det norskeforsvaret. Direkte diagonalballer og gode bevegelser som skapte overtall på kantene, ledet til noen gode målsjanser for hjemmelaget. Den største av dem kom allerede tre minutter etter pausen: Jarstein reddet mesterlig mot Stevan Jovetics heading. I tillegg reddet Jarstein mot Stefan Savic etter en corner, mens Haksabanovics avslutning gikk i nettveggen.

For Norge var Haaland nærmest i de andre 45 minuttene. Etter en god overgang via Thorsby og Sørloth kom spissen til avslutning innenfor sekstenmeteren, men hamret ballen over tverrliggeren.

I det siste kvarteret stod det norske forsvarer stort sett stabilt, og Montenegro klarte ikke å true Norges ledelse nevneverdig. På overtid av overtid var innbytteren Joshua King nær å doble ledelsen, men traff kun tverrliggeren etter en sterk innsats av Sørloth.

Ståle Solbakkens men gikk dermed seirende ut av kampen. Ved siden av Nederland og Montenegro er Norge ett av tre lag i gruppen med seks poeng. Tyrkia leder gruppen med sju poeng.