Polen nærmest i EMs første 0-0-kamp

262

Det endte 0-0 mellom Polen og Tyskland. Polen forsvarte seg perfekt gjennom hele kampen, og samtidig hadde de den desidert største sjansen mot et Tyskland-lag som slet med å skape målsjanser.

I første omgang var det rett og slett ikke en eneste målsjanse. Tyskland startet godt første kvarteret, men så kom Polen mer inn i kampen og det jevnet seg ut. Det mest bemerkelsesverdige i omgangen var at Sami Khedira fikk gult kort i det tredje minutt. For ofte ser vi at dommere ikke gir fortjente kort når hendelser skjer så tidlig. All honnør til dommeren.

Omtrent rett fra avspark i andre omgang kom kampens desidert største målsjanse. Kamil Grosicki la inn til Arkadiusz Milik som på helt åpent mål ikke klarte å heade ballen i mål. En gedigen målsjanse.

Riktignok hadde Tyskland flest både skudd på mål (Polen hadde ingen) og avslutninger, men de var sjelden farlige. Først i det 69. minutt kunne vi registrere en skikkelig tysk målsjanse da keeper slo et godt skudd fra Mezut Özil til corner. Rett før dette hadde Milik en ny stor sjanse for polakkene, men skled i avslutningsøyeblikket.

Til tross for at det ble 0-0 var det en bra kamp med godt forsvarsspill. Polen viser kvaliteter som gjør at de kan overraske i turneringen (komme langt!), mens Tyskland naturligvis har langt høyere forventninger på seg og ikke viste mestertakter.

Begge lagene har fire poeng etter to kamper. Nord-Irland er nummer tre med tre poeng og Ukraina har null poeng. Polen møter Ukraina i siste kamp og Tyskland møter Nord-Irland.

Tyskland – Polen 0-0
Stade de France, Saint-Denis
Mål: Ingen
Gult kort: Khedira, Özil, Boateng, Tyskland, Maczynski, Grosicki, Peszko, Polen
Dommer: Bjørn Kuipers, Nederland
Tilskuere: 73.648

Bilde: Manuel Neuer slapp med skrekken på Polens gigantsjanse rett etter avspark i andre omgang. (Foto: Wikimedia Commons)