Rundens lag, uke 2

305
Tippeligaen
Tippeligaen logo

Rundens lag, uke 2

Runde to av årets Tippeliga er unnagjort, og igjen er det Rosenborg som er den store snakkisen. Etter to kamper er fasit 11-0 i målforskjell. Vanvittig imponerende. Rundens lag består derfor av fire Rosenborg spillere. Det skulle jo bare mangle etter overkjøringen av Haugesund. Ukens formasjon blir en 4-3-3 i kjent Rosenborg stil.

Keeper: Ivar Andreas Forn (Mjøndalen). Sisteskansen til Mjøndalen er den keeperen sammen med Odds unge Rossbach som har imponert meg mest i de to første rundene. Ubeskrevet blad som for første gang i karrièren får prøve seg på Tippeliga spill. Ble hentet av Mjøndalen i 2012.

Forsvar: Kjetil Wæhler (Vålerenga). Startet sesongen i velkjent stil med et klassisk Wæhler selvmål, men mot Sarpsborg 08 viser han hvorfor Kjetil Rekdal hentet han tilbake, selv om han nærmer seg 40. Banens beste.

Forsvar: Per Egil Flo (Molde). Deler bestemannsprisen med Ola Kamara i seieren over Bodø Glimt. To assist.

- Annonse -

Forsvar: Mikael Dorsin (Rosenborg). Den rutinerte svensken leder nok en gang laget sitt til en kalas-seier. Gjør sjelden en dårlig kamp. Spiller på et jevnt høyt nivå i kamp etter kamp.

Forsvar: Espen Ruud (Odd). Den hjemvendte sønn var iskald og ga Odd 1-0 på straffe mot Stabæk. God offensiv, og ikke så verst bakover på banen heller. Har stor rutine etter noen år i det store utland, og er et klart førstevalg i en posisjon Odd har manglet kvalitet.

Midtbane: Fredrik Midtsjø (Rosenborg). Herlig markkryper som snek seg inn i lengste hjørne bak Per Morten Kristiansen. Danner sammen med Jensen og Selnæs Tippeligaens beste midtbane. Noterte seg for en assist mot Aalesund og følger opp med scoring mot Haugesund.

Midtbane: Mike Jensen (Rosenborg). Det er vel strengt tatt bare Jone Samuelsen som kan matche nivået til Jensen av sentrale midtbanespillere i Norge. Fortsetter der han slapp forrige sesong med å strø baller sentralt på Rosenborgs midtbane. Noterer seg for en assist. Må nok dele bestemannsprisen med Søderlund.

Midtbane: Ghayas Zahid (Vålerenga). Tippeligaens Coutinho. Har det samme steget og blikket til Liverpools nr. 10. Kroner forestillingen mot Sarpsborg 08 med et skudd klistret i krysset fra drøye 20 meter. Dirigerer Vålerengas offensive spill i stor stil.

Angrep: Alexander Søderlund (Rosenborg). Står med fire mål på to kamper. Hva mer er det egentlig å skrive?

Angrep: Ola Kamara (Molde). Setter de sjansene han ikke tok vare på mot Odd. Er en naturlig målscorer som fort kan ende opp med toppscorer tittelen.

Angrep: Espen Hoff (Start). Snur kampen egenhendig i sluttminuttene mot Sandefjord. To herlige avslutninger som sikrer Start tre poeng. Viktig at en av de mest rutinerte i laget tar ansvar.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -