Champions League-tirsdag: Atletico Madrid vs. Real Madrid

202

Champions League-tirsdag: Atletico Madrid vs. Real Madrid

I kveld er ventetiden over for de som venter på det ypperste av europeisk klubbfotball. Kvartfinalene starter med Juventus mot Monaco og Madrid-derby mellom Atletico og Real Madrid ikveld før Porto tar imot Bayern og PSG møter Barcelona imorgen.

For oss anglofile nordmenn føler man kanskje at noe mangler denne sesongen. Siden engelsk fotball totalt dominerte Champions League mot slutten av forrige tiår, har formen vært dalende, og denne sesongen spilles kvartfinalene uten et eneste engelsk lag. Likevel, det er mye god og morsom fotball å se frem til, og kveldens store høydepunkt er Madrid-derbyet mellom Atletico og Real Madrid.

Hva er vel bedre enn å få en reprise av fjorårets finale allerede i semfinalen. Fjorårets Champions League-mester mot fjorårets La Liga-mester. Champions League kan være det som redder sesongen for begge disse lagene. Atletico klarer ikke å forsvare fjorårets seriegull, og Barcelona har også overtaket på Real Madrid der, mens begge er ute av Copa del Rey. Det har på mange måter blitt en hard andresesong for begge disse lagene, som fjorårets sesong skrev seg inn i historiebøkene med gullskrift. Nå møtes de igjen, og ingen ønsker å tapende ut av dette oppgjøret.

Siden finalen forrige sesong har lagene møttes hele seks ganger. To ganger i supercupen, to ganger i Copa del Rey og to ganger i ligaen. Trenden har vært ensporet, Atletico har hatt overtaket. De vant sammenlagt i begge cupene, og har vunnet begge ligakampene, nå sist på Vicente Calderon, hvor Atletico Madrid vant hele 4-0. Dette er en trend Carlo Ancelotti bør like dårlig foran sesongen sjuende og åttende kamp mellom de to byrivalene.

- Annonse -

– Vi er ikke besatt av Atletico Madrid. Vi har innstillingen som trengs i en kvartfinale i Champions League. Det kan ta oss til semifinalen, som er veldig nært finalen, og når du først er i finalen er det bare to muligheter, enten vinner du eller så taper du. Derfor, jobben vår er ikke å slå Atletico Madrid, men å drømme om å vinne klubbens 11. Europacup-trofè, forteller Carlo Ancelotti ifølge Sky Sports.

Real Madrid kommer inn til kampen med tre strake seire i La Liga, og har vunnet komfortabelt de siste kampene, inkludert 9-1-seier over Granada. Tidligere i vinter har laget slitt, og fått mye kritikk av supportere og media.

– Vi kommer inn til kampen i god form, det kan ikke sammenliknes med hva som skjedde i februar. Alle har kommet tilbake, laget er frisk og vi kan bruke høyt tempo i denne kampen. Vi kan spille med intensitet, og det vil bli viktig å vise mot og personlighet, fordi det er to viktige ting. Laget har masse mot i seg. Kampen er bare en del av sesongen. Etter dette vil det bli andre kamper, og jeg tror vurderingen av jobben jeg har gjort vil skje etter sesongen, avslutter Ancelotti.

Veien til kvartfinalen:

Atletico Madrid

Altetico havnet i gruppe med greske Olympiakos, italienske Juventus og svenske Malmö. De startet dårlig med å tape i Hellas, og fortsatte med seier hjemme mot Juventus og Malmö, før de slo Malmö borte og Olympiakos hjemme. De avsluttet med 0-0 borte mot Juventus, men med fire seier og én uavgjort endte de med 13 av 18 poeng, og vant gruppa greit foran Juventus.

Om gruppespillet gikk greit, skulle åttendelsfinalen bli tøff for Atletico. De møtte tyske Bayer Leverkusen, og startet borte. Der tapte de 0-1. Dermed måtte Atletico vinne hjemme for å ta seg til kvartfinalen. De gjorde de, men bare 1-0, noe som førte til ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse. Den vant Atletico 3-2, og tok seg til kvartfinalen.

Real Madrid

Real Madrid hadde engelsk, sveitsisk og bulgarsk motstand i gruppespillet, der de møtte Liverpool, Basel og Ludogorets Razgrad. De startet med 5-1 hjemme mot Basel og 2-1 borte mot Ludogorets. Dette var også de eneste målene Real Madrid skulle slippe inn, de slo Liverpool to ganger med 3-0 på Anfield og 1-0 hjemme, før de vant 1-0 mot Basel og 4-0 mot Ludogorets. Gruppespillet endte dermed med strålende 18 av 18 poeng, og hele 16-2 i målforskjell. Basel ble nummer to i gruppa med bare sju poeng.

Også Real Madrid fikk tysk motstand i åttendelsfinalen, nemlig Schalke 04. De startet borte, og vant oppskriftsmessig 2-0 i Tyskland. Da var det få som trodde det ville bli spennende på Santiago Bernabeu, men det ble det. Schalke spilte en fantastisk kamp og scoret hele fire mål. Real Madrid klarte heldigvis å score tre selv, og det endte 3-4, men Real Madrid levde lenge farlig der, og var nok lettet da dommeren blåste av kampen.

Skader og karantener:

Gareth Bale blir klar, ifølge Ancelotti. Waliseren mistet helgens kamp mot Eibar. Mario Mandzukic blir også klar for hjemmelaget, det samme med Raul Garcia. Ingen av lagene har noen karantener å snakke om.  Dermed blir det fulle staller på sider ikveld, og det er godt for underholdningen.

 

Kampen sendes på Viasat Fotball klokken 20:45 ikveld. Viasat 4 sender kampen mellom Juventus og Monaco.

Kilder: Sky Sports, UEFA.com, nifs.no

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -