Spania fortsetter å dominere europeisk fotball

212

Spania fortsetter å dominere europeisk fotball

Mens de engelske toppklubbene nok en gang skuffet leverer de spanske klubbene vare i Europa.

Tirsdag kveld ble inntrykket om at spansk klubbfotball innehar høyest kvalitet styrket. Både Barcelona og Valencia vant sine kamper mot henholdsvis Bayer Leverkusen og Lyon, mens konkurrentene fra England, Chelsea og Arsenal, tapte sine kamper mot Porto og Olympiakos.

Bayer Leverkusen gikk opp i ledelsen etter 22 minutter etter en scoring fra midtstopperkjempen Kyriakos Papadopoulos. Tyskerne fortsatte å imponere godt ut i andre omgang før kreftene gikk tom. Barcelona trengte ikke mer enn to effektive minutter for å snu kampen fra 0-1 til 2-1 etter scoringer fra Sergio Roberto og en suser fra Luis Suarez.

Seieren kostet derimot Barcelona dyrt. Klubben har allerede Rafinha og stjernen Lionel Messi ute med skade. Det medisinske støtteapparatet i Barcelona får ikke mindre å gjøre etter at Iniesta gikk av banen med det som så ut som en strekk og en Neymar som ikke virket til å være 100% skadefri. Det vil nok jobbes beinhardt med å få flest mulig klar til kampen mot Sevilla på lørdag.

- Annonse -

Valencia anført av en solid sisteskanse i Jaume Doménech og Sofiane Feghouli tok med seg tre sterke poeng fra den franske byen Lyon. En viktig seier for Valencia etter tapet mot Zenit i første kamp, og man kan nå se fremover mot Gent i de to neste rundene med lave skuldre.

På grunn av suksessen forrige sesong med Barcelona og Sevilla som vinnere av Champions League og Europe League stiller La Liga med fem klubber i årets Champions League. Real Madrid og Barcelona går inn i turneringen som favoritter, mens Atlético Madrid, Valencia og Sevilla alle blir sett på som lag med litt flyt fort kan være blant de fire siste. Så får vi se om de spanske klubbene stikker av med både Champions League og Europe League-trofeet dennes sesongen også.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -