1-2 mot Spania: Norge åpnet EM-kvalifiseringen med tap

201
Joshua King scoret Norges mål mot Spania. Bilde: @cfcunofficial (Chelsea Debs) London, Wikimedia.

(Spania – Norge 2-1) Norge har tapt sin første kamp i kvalifiseringen til EM 2020. Et arrogant straffespark av Sergio Ramos avgjorde kampen i spanjolenes favør.

Hjemmelaget tok ledelsen etter et kvarter. Etter svak defensiv innsats av Martin Ødegaard spilte Jordi Alba vegg med Marco Asensio og slo ballen i boksen. Haitam Aleesami markerte dårlig og Rodrigo Moreno hadde ingen vansker med å sette inn Spanias ledermål.

Tarik Elyounoussi burde ha utlignet for Norge etter en halvtime. Markus Henriksen fikk slått inn ballen hardt foran målet fra høyre side. Tarik trengte bare å score på åpent mål fra en meter, men traff ballen helt feil.

Til tross for Tariks kjempemiss var Spanias ledelse til pausen fortjent. Situasjonen etter en halvtime var Norges eneste målsjanse i de første 45 minuttene, mens hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen. Norges beste spiller, Rune Almenning Jarstein, vartet opp med flere mesterlige redninger og sørget for at Norge fortsatt var med i kampen da dommeren blåste til pause.

Også i andre omgang var Spania det beste laget og produserte muligheter. Den største hadde Sergio Ramos som var helt alene ved lengste stolpe etter et frispark, men bommet på mål fra kort hold.

Etter 63 minutter fikk Norge tildelt et hjørnespark. Innbytteren Bjørn Maars Johnsen ble holdt i boksen av Inigo Martinez og dommeren pekte på straffemerket. Joshua King plasserte ballen i nederste høyre hjørne fra elleve meter.

Kun fem minutter senere klønet det norske forsvaret. Håvard Nordtveit spilte en grusom pasning tilbake til Jarstein. Pasningen ble brutt av Alvaro Morata som ble felt av Jarstein i boksen. Det påfølgende straffesparket chippet Ramos midt i mål.

Deretter kom det lite fra det norske laget. Norge klarte ikke å skape flere muligheter og det var Spania som var nærmest en ny scoring. I det siste ordinære minuttet dukket Marco Asensio opp alene foran Jarstein, men lobbet ballen over tverrliggeren.

Spania vant kampen fortjent og leder gruppen sammen med Sverige (2-1 mot Romania) og Malta (2-1 mot Færøyene). Norge tar imot Sverige på Ullevaal på tirsdag, Spania spiller samtidig på Malta.