1. FC Nürnberg tilbake i 1. Bundesliga

219

Nürnberg vant 2-0 over Sandhausen søndag og blir med Fortuna Düsseldorf opp til 1. Bundesliga fotball.

Den tidligere Bundesliga-klubben Nürnberg er tilbake i toppdivisjonen. Det ble klart etter at klubben vant over SV Sandhausen, etter scoring av Hanno Behrens og Tim Leibold. Klubben rykket opp til 1. Bundesliga for åttende gang. Det er ingen andre klubber som har rykket opp antall flere ganger siden ligaen ble stiftet tilbake i 1963.

Oppryksklare Fortuna Düsseldorf også kamp samme dag med nordmannen Håvard Nilsen fra start av i kampen mot Holstein Kiel som endte 1-1. Poengtapet gjør at Nürnberg også overtok førsteplassen i 2. Bundesliga med en serierunde av sesongen. Benito Raman sendte hjemmelaget i føringen kvarterer før slutt, men Marvin Duksch utlignet bare to minutter senere.

Holstein Kiel må ta til takke med kvalik

For Holstein Kiel forsvant det siste håpet om direkte opprykk, men samtidig er laget garantert 3.-plassen noe som gir kvalifisering mot laget som ender tredje sist i 1. Bundesliga. De kampene spilles 17. og 21. mai. Vi vet ennå ikke hvem som blir motstanderen, men det blir enten Wolfsburg, Hamburg eller Freiburg.

- Annonse -

Seier for Nyland i norske duellen

Ingoldstadt med Ørjan Nyland fra start av. klarte å holde nullen mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig hvor dem vant  2-0 på bortebane. Nyland &co ligger på en syvendeplass i 2. Bundesliga. Mens Eintracht Braunschweig ligge noe utsatt til med bare to lag bak seg på tabellen.

Nervepirrende i bunnstriden 

Det blir en forrykende siste runde om kampen om tilværelsen i 2. Bundesliga. Hvor hele fem lag er i fare for ett nedrykk. Greuther Fürth som ligger på nedrykksplass står med like mange poeng som Braunschweig på kvalifiseringsplassen. Hvor det også skiller hele fem lag med ett, to eller tre poeng.

Det laget som endre tredje sist vil møte Karlsruhe i kvalifisering om den siste plassen i 2. Bundesliga. Tromsøværingen Ruben Yttergård Jenssen spilte nitti minutter for Kaiserslautern da dem slo Heidenheim 1-0 i sin siste hjemmekamp i 2. Bundesliga. Klubben er for lengst nede i 3. Liga.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -