Sunderland med sin andre seier for sesongen, og Tourè tilbake med to mål!

164

Sunderland med sin andre seier for sesongen, og Toure tilbake med to mål!

Med uavgjort på Old Trafford kunne Liverpool laget seg en større luke ned til de røde rivalene, men Southampton stod i veien. I Manchester var Yaya Tourè endelig tilbake i de lyseblås lagoppstilling, og stjal likegodt festen med to mål.

Southampton – Liverpool 0-0

Liverpool kom inn til dagens match med tabelledelse og 12 scoringer på de siste fire kampene. Manchester United og Arsenal spilte tidligere på dagen uavgjort på Old Trafford, noe som betød at Liverpool kunne skapt seg selv en solid luke ned til de to røde rivalene. Men det ville seg ikke for bortelaget, og etter første omgang var det bare èn stor målsjanse på St. Marys Stadium. Hjemmelaget kjempet på sin side heroisk, lå veldig kompakt fra forsvar til angrep. Austin fikk oppgaven med å spille på topp sammen med Redmond og må vel kunne si å ha gjort en godkjent første omgang.

Andre omgang var bortelaget mye mer frempå og ga sjelden bort ballen til hjemmelaget. Til tross for store sjanser til bl.a. Firmino, Coutinho, Emre Can og Clyne stod det 0-0 på resultattavla da dommer Clattenburgh blåste av etter 94 minutter. Klopp og hans spillere vil nok føle at de hadde fortjent alle tre poengene.

Det gikk bare nesten for Coutinho og Liverpool i dagens kamp mot Southampton. Foto: AP

Crystal Palace – Manchester City 1-2

Manchester City gjorde det store da de for noen uker siden slo Barcelona i Champions League for første gang i klubbens historie. Men i Premier Leagues forrige runde ble det et noe skuffende uavgjortresultat mot Middlesbrough. I dagens bortekamp skulle det derimot bli annerledes. Midtbanespilleren Yaya Tourè var tilbake i startelleveren denne sesongen, et trekk som skulle vise seg gull verdt for Pep Guardiola.

Yaya Tourè var idag tilbake i Manchester Citys lagoppstilling, og takket for tilliten med to mål! Foto: AP

Crystal Palace derimot har slitt litt etter en strålende sesonginnledning, og i forrige runde tapte de 3-2 borte for Burnley. På Selhurst park kom hjemmelaget nok en gang bakpå da Tourè sørget for scoring fem minutter før pause. Alan Pardews menn gikk ruslende av banen og inn i garderoben. Andre omgang startet mye bedre enn den første, med målsjanser i begge endre av gressmatta. Men det var Crystal Palace som jublet etter 67 minutter, da Connor Wickham satte inn reduseringen. Men en fotballkamp varer i 90 minutter. Tourè hadde ingen planer om bare ett poeng i sitt «comeback», og var nok en gang frempå syv minutter før slutt. Etter en god slått corner fikk Silva styrt ballen videre til afrikaneren som satte inn sitt andre mål for dagen!

Everton – Swansea 1-1

Swansea har sett veldig svake ut etter sesongens 11 første runder, og Manchester United hadde en lett oppgave med å sikre tre poeng mot dem i forrige runde. Everton ser ut til å slite litt med å finne tilbake til den gode formen de har hatt de siste sesongene, og har hatt noen varierende resultat under Ronald Koeman. De kom inn til kampen med et pinlig 5-0 tap mot Chelsea og var nok veldig sugne på å vise seg frem foran hjemmefansen. Men det var gjestene som kom best i gang, riktignok på en straffe. Islandske Gylfi Sigurdsson var sikker fra krittmerket og hamret ballen i krysset. Bob Bradleys menn gikk dermed inn til pause med en 1-0 ledelse.

Men hjemmelaget hadde ballen klart mest i kampen på Goodison Park, og var ikke fornøyd med å skulle gi fra seg tre poeng. Coleman fikk etter mye klabb og babb i feltet headet ballen over Fabianski i Swanseas bur etter 89 minutter. Og fikset dermed ett nytt poeng til hjemmelaget, som blir liggende på en 7. plass etter dagens kamper.

Stoke – Bournemouth 0-1

På Britannia Stadium tok idag Stoke i mot et Bournemouth med norske Joshua King fra start. Og det var bortelaget som kom best i gang. Allerede etter 11 minutter oppstod det en situasjon mellom hjemmelagets Shawcross og Bournemouths Wilson, som strengt tatt burde endt i straffe til bortelaget. Men dommeren så ikke ut til å få med seg situasjonen ordentlig og valgte å la spille gå. Like etterpå var King frampå med et skuddforsøk, uten å få noen uttelling. Men Bournemouth og King fortsatte å trykke på, og etter 25 minutt kunne Nathan Ake sende bortelaget i føringen. Det var også stillingen inn til pause.

Like inn i andre omgang kunne Stoke ha sørget for utligning da dommeren blåste i fløyta og pekte på krittmerket. Men Bojan skjøt i tverrliggeren, straffemiss. Hjemmelaget klarte aldri å sette ballen i nettet, og kampen endte dermed 1-0 til Bournemouth.

Sunderland – Hull 3-0

Hjemmelaget fikk i forrige runde sin første seier for sesongen, da de kom tilbake og slo Bournemouth 2-1. Det ga grunn til optimisme hos «The Black Cats». Man begynte derfor å spørre seg om dette kunne være et vendepunkt, for klubben som har slitt hardt under manager Moyes. Hull kom også med en god dose selvtillit etter å ha slått Southampton i forrige rundes oppgjør. Ringreven Jermain Defoe gjorde ingen feil da han stormet inn i 16-metern og kunne enkelt sette ballen i mål bak Marshall.

Disse to stod for målfest på Stadium of Light idag. Foto: Skysports

Bortelaget så ikke ut til å ha gitt opp håpet om tre poeng da de kom inn på gressmatta etter hvilen. Men i det 62. minutt kom kampens andre og siste scoring. Etter en svak inngripen av Hulls keeper Marshall kunne Anichebe sette ballen i nettet. Dette gjentok seg seks minutter før  slutt og Anichebe sikret Sunderland sin andre strake seier i ligaen. Kanskje kan Moyes puste litt lettere ut.

Watford – Leicester 2-

Leicester har så langt ikke hatt noen veldig trivelig sesong i Premier League, til tross for veldig gode resultater i Champions League. Watford derimot har kommet godt i gang og hadde sanket hele 15 poeng før dagens kamp. Og det var nettopp hjemmelaget som best i gang på Vicarage Road. Etter bare ett(!) minutt scoret Capoue matchens første mål, og da uret bekket 15 minutter satt dagens andre for Watford. Denne gangen var det Pereyra som kunne juble etter å ha satt ballen i nettet. Leicesters utgangspunkt ble dermed forverret med tanke på tre poeng ganske kjapt.

Men like etter Watfords andre mål ble Leicester tildelt straffespark for felling av fjorårets toppscorer i Leicester, Jamie Vardy. Mahrez som ble kåret til Premier Leagues beste spiller i fjor gjorde ingen feil og satte ballen i mål bak en utspilt Gomes. Det ble også det siste målet i kampen, og Leicester må opp noen hakk hvis de skal være med å kjempe om en topp 6 plassering i årets sesong.

Hva synes du om dagens resultater? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!