2BL 1. runde: Hevet seg betraktelig i andre omgang og klubblegende avgjorde

436

Stuttgart spilte sin første kamp på andre nivå i Tyskland siden 1977, og etter en svak førsteomgang hevet laget seg betraktelig etter pause og gikk seirende ut av kampen mot St. Pauli mandag kveld.

I første omgang hadde Stuttgart ballen mye, men produserte lite. Simon Terodde, fjorårssesongens toppscorer i 2BL (for Bochum), fikk en stor sjanse tidlig i kampen, men alene med keeper Robin Himmelmann var det sistnevnte som vant duellen.

St. Pauli har en mye mer direkte spillestil og de to spissene Fabrice Picault (fikk sin A-landslagsdebut for USA i mai i år) og Aziz Bouhaddouz er både bevegelige og hurtige. Det ga også laget ledelsen da Picault løp fra venstrebacken og slo et perfekt innlegg som Bouhaddouz skjøt i mål fra kloss hold til en perfekt St. Pauli-debut.

Den kunne blitt enda bedre for marokaneren som er ny fra Sandhausen. Han ble satt opp av Picault etter 37 minutter og skjøt i innsiden av stolpen og ballen trillet langs mållinja og ut ved motsatt stolpe. Like før hadde Bouhaddouz en heading like utenfor.

Hjemmelagets fans som møtte opp i hopetall og fylte Mercedes-Benz-Arena til randen, må ha fått mange «flash-back» til de siste sesongene i Bundesliga. Horible tversoverspasninger var direkte årsak til de kontringene St. Pauli fikk. Det har felt Stuttgart i mange kamper de siste årene, også i kamper mot gode lag der de har spilt godt.

I andre omgang var det et helt annet Stuttgart-lag på banen, anført av innbytter Alexandru Maxim som kom inn direkte fra avspark i andre omgang ble det fart i laget fra Badem-Württemberg.

Stephen Sama hadde en knallhard heading i tverrliggeren for hjemmelaget, før de fikk utligning etter 66 minutter. Rett før scoringen, hadde St. Pauli en sjelden visit i angrep, og etter et innlegg fra den norske høyrebacken Vegar Eggen Hedenstad (spilte hele kampen) ble Stuttgart-målet nærmest bombardert, men god redning av Mitch Langerakk og blokkeringer i forsvar hindret ballen å gå i mål. I stedet fikk Stuttgart klarert en lang pasning mot Maxim på venstrekanten omtrent på midtlinja. Han dro seg alene innover i banen i full fart, lurte Philipp Ziereis rett innenfor 16-meteren og kontrollerte et skudd med høyrefoten nede i høyre hjørne utagbart for Himmelmann. En flott scoring av rumeneren.

Resten av kampen var det tydelig at St. Pauli ville være fornøyd med uavgjort, mens Stuttgart presset nordtyskerne kraftig bakpå.

Tre minutter før slutt kom også avgjørelsen, og det ikke fra hvem som helst. Christian Gentner var med å vinne ligagull for Stuttgart i 2007 og er en legende i klubben. Han styrte på «hockey-vis» inn et hardt skudd fra Emiliano Insua og med det gikk Stuttgart opp til 2-1.

Sett på bakgrunn av andre omgang en fullt fortjent seier til Stuttgart.

*

Øvrige kamper i 1. serierunde spilt fra fredag til søndag:

Kaiserslautern – Hannover 0-4: Glimrende start for Hannover som havnet sist i bundesliga sist sesong. Radikal skuffelse for Kaiserslautern. 0-1 til pause. Artur Sobiech scoret to for Hannover. Iver Fossum spilte hele kampen for Hannover på midtbanen.

Bochum – Union Berlin 2-1: Seier for Bochum i en kamp der det sto 0-0 til pause. Felix Bastians ga Bochum ledelsen før Damir Kreilach utlignet for hovedstadsklubben. Tom Weilandt ble matchvinner etter 77 minutter.

Dynamo Dresden – Nürnberg 1-1: Nyopprykkede Dynamo berget ett poeng i siste spilleminutt ved Pascal Testroet. Guido Burgstaller ga Nürnberg ledelsen i siste minutt av første omgang. Even Hovland kom inn helt på slutten, rett før utligningen.

Sandhausen – Fortuna Düsseldorf 2-2: Hjemmelaget ledet 2-0, men Düsseldorf klarte til slutt uavgjort. 2-2-målet kom helt på slutten etter et selvmål.

Greuther Fürth – 1860 München 1-0: Robert Zulj ble matchvinner for Fürth i det bayerske oppgjøret. Målet kom rett før pause. Veton Berisha spilte hele kampen for Fürth, mens Zlatko Tripic var benyttet reserve fra 75. minutt.

Arminia Bielefeld – Karlsruhe 0-0: Målløst i Bielefeld. Gjestene fikk Ylli Sallahi utvist helt mot slutten for to gule kort.

Eintracht Braunschweig – Würzburger Kickers 2-1: Favorittseier til Braunschweig som ga Gustav Valsvik sin debut fra start og han spilte hele kampen. Hjemmelaget ledet 1-0 til pause og økte til 2-0, men spenningen varte ut da Würzburger reduserte halvtimen før slutt. Gjestene som bare for andre gang i historien er på dette nivået, fikk Emanuel Taffertshofer utvist etter 68 minutter.

Heidenheim – Erzgebirge Aue 1-0: Bård Finne var ubenyttet reserve for Heidenheim som tok tre poeng mot de nyopprykkede fra Aue. Matchvinner ble Denis Thomalla like før pause.

Bilde: Stuttgarts matchvinner og veteran, Christian Gentner (Foto: Wikimedia Commons)