2BL 2. runde: Perfekt start for Fossum (som scoret) og Valsvik

650

2. Bundesliga gjennomførte i løpet av helgen sin andre serierunde. Sett med norske øyne er tabellen gledelig med «to norske lag» som de eneste med full pott. I denne runden ble det også to nordmenn som scoret.

Her en kort oppsummering:

Union Berlin – Dynamo Dresden 2-2: Det østtyske oppgjøret ble en meget underholdende mandagskamp fra 2. Bundesliga. Lagene fulgte opp den supre åpningskampen mellom Stuttgart og St. Pauli (2-1) mandagen i første serierunde. Det ser ut som mandagskampene fra 2. Bundesliga leverer. Aias Aosman ga Dresden ledelsen, før Collin Quaner scoret to raske mål midtveis i andre omgang for Union. Men laget fra hovedstaden var i ledelsen kun i tre minutter før Andreas Lambertz satte inn 2-2 etter 69 minutter.

Erzgebirge Aue – Sandhausen 2-0: Nyopprykkede Erzgebirge tapte første kamp, men vant sin første hjemmekamp for sesongen etter to mål i første omgang.

Nürnberg – Heidenheim 1-1: Både Even Hovland (Nürnerg) og Bård Finne (Heidenheim) var ubenyttede reserver i kampen som endte uavgjort, Nürnbergs andre uavgjort i sesonginnledningen. Nürnberg i tidlig ledelse, mens gjestene scoret tidlig i andre omgang.

Fortuna Düsseldorf – Stuttgart 1-0: Fortuna har fått en grei start på sesongen og sikret 1-0 mot Stuttgart etter en scoring av Ihlas Bebou tidlig i andre omgang.

Karlsruhe – Bochum 1-1: Uavgjort ved den franske grensen i en kamp der Bochum ledet 1-0 til pause etter scoring av Stefano Celozzi, men hjemmelaget utlignet ved Dimitrios Diamantakos midtveis ut i andre omgang.

St. Pauli – Eintr. Braunschweig 0-2: Gustav Valsvik ble hentet til Braunschweig rett før seriestart og kan glede seg over to hele kamper og to seire. Dermed er laget et av bare to med full pott etter to kamper. St. Pauli som det forventes mye av, og som tradisjonelt er veldig sterke hjemme, kom til kort i denne kampen og laget står med to tap. Dominik Kumbela og Julius Biada scoret målene i en kamp der Vegar Eggen Hedenstad spilte hele kampen for bruntrøyene på høyre back.

Hannover – Greuther Fürth 3-1: Perfekt start for Hannover som rykket ned etter en fryktelig sesong i Bundesliga i fjor. Laget vant etter å ha ledet 3-0, og de var overlegne også i første runde mot Kaiserslautern (4-0). Ekstra hyggelig var det at Iver Fossum scoret 1-0-målet etter 23 minutter. Sebastian Maier og Martin Harnik scoret også før Fürth reduserte ved Veton Berisha. Begge disse to norske spilte hele kampen, mens Zlatko Tripic kom inn siste kvarteret for Fürth.

1860 München – Arminia Bielefeld 1-0: Stefan Aigner som i sommer ble hentet tilbake til 1860 München for 3,75 millioner euro etter at han ble solgt til Eintracht Frankfurt i 2012 for 2 millioner euro, betalte første bidrag med å avgjøre kampen. Scoringen kom etter 67 minutter.

Wurzburger Kickers – Kaiserslautern 1-1: Hjemmelaget som kun for andre gang i historien spiller på dette nivået, tok sine første poeng for sesongen etter scoring av Richard Weil rett før pause. Kaiserslautern, som ble slaktet med 0-4 på hjemmebane mot Hannover i første kamp, tok her en tidlig ledelse ved Marcel Gaus.