4-0 mot Færøyene: Norsk seier i årets siste landskamp på Ullevaal

138

(Norge – Færøyene 4-0) Det var aldri noe tvil om hvem som skulle vinne landskampen på Ullevaal. Norge hadde i praksis avgjort kampen mot Færøyene etter åtte minutter.

Lars Lagerbäck måtte forandre på laget kort tid før avspark. Erling Braut Haaland, som var tiltenkt en spissplass, måtte avbryte oppvarmingen. Alexander Sørloth startet ved siden av Joshua King i stedet for 19-åringen.

To tidlige scoringer

Etter kun 210 sekunder tok Norge ledelsen. Tore Reginiussen hoppet høyest eller Ole Kristian Selnæs’ hjørnespark og stanget inn ledermålet.

Kun fire minutter senere doblet Iver Fossum ledelsen. Joshua King fikk ballen på venstre side og spilte en pasning foran målet. Fossum var umarkert og styrte ballen med hælen over streken.

Utenom scoringene hadde Norge god kontroll på kampen. Færøyene fikk som oftest ikke ha ballen særlig lengre enn til midtsirkelen.

Norge, derimot, var nære å øke ledelsen ytterligere. Etter Sørloths høye press fikk Selnæs spilt ballen rett i foten av en motspiller. Midtbanespilleren slo en sterk gjennombruddspasning på Fossum som ikke klarte å overvinne Gunnar Nielsen.

Sjansefattig periode

Norge fortsatte å styre spillet deretter og kom ofte i nærheten av sekstenmeteren. På grunn av manglende presisjon i pasningsspillet, skapte det norske laget imidlertid kun halvsjanser mot et dyptliggende bortelag.

Ett drøyt minutt etter pausen skapte Norge den første sjansen i andre omgangen. Haitam Aleesami headet Omar Elabdellaouis innlegg mot midten av sekstenmeteren, der Fossum spilte ballen videre til King. Spissens avslutning gikk rett på Nielsen.

Kampbildet var likevel stort sett uforandret. Norge kontrollerte spillet, men uten å komme i særlig farlige avslutningsposisjoner. Færøyene fokuserte nesten utelukkende på å forsvare seg.

Sørloth-dobbel på få minutter

Etter litt over en time økte Norge imidlertid ledelsen. Aleesami fikk ballen av King på venstre kant. Backens innlegg ble klarert dårlig av Odmar Færø. Fossum headet returen på Sørloth som satte ballen i mål.

Drøye to minutter senere var Sørloth sist på ballen etter et meget sterkt norsk angrep. Markus Henriksen vant ballen i motstandernes banehalvdel. Via Sørloth og Sander Berge havnet ballen hos Selnæs som spilte en lav pasning i boksen. King slapp ballen forbi til fordel for Sørloth som gjorde ingen feil alene med Nielsen.

Etter Sørloth-dobbelen skapte Norge ingen flere store muligheter. Færøyene forble harmløse under hele kampen og Norge fikk en trygg seier i årets siste landskamp på Ullevaal.

Til tross for seieren er det fortsatt lite håp for Norge å gå til EM via kvalifiseringsspillet. Blant resultatene det norske laget trenger, er en færøysk seier i Sverige på mandag. Norges beste sjanse til å kvalifisere seg til EM er derfor via sluttspill i Nations League.