4.div.: Kløfta var mest effektive foran mål – vant 4-0 på Årnes

395
Bilde fra Raumnes & Årnes v Kløfta. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Remi Rød noterte seg for 2 nye fulltreffere da Kløfta vant 4-0 over vertene Raumnes & Årnes mandagskvelden.

Kampen var 8 min gammel når nevnte Rød får en god målsjanse, men forsøket går over mål. Et par minutter senere, er det hjemmelaget som får et par gode sjanser, bl.a. Mads Elvethun Hansen, men også her går skuddforsøket utenfor.

De første 20 min av kampen, er det hjemmelaget som har mest ball og mest trøkk.

Første goalen i kampen kommer etter 20 minutter når Remi Rød får et bra treff på halv volley og skuddet går til side for keeper Linderoth-Jensen, Kløfta leder 1-0.

Raumnes & Årnes v Kløfta. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

4 minutter senere, får Kløfta en av lagets mange cornere i kampen, og her header Sondre Haugen inn en 2-0 ledelse. Minuttet etter, får hjemmelaget en stor målsjanse, når Robin Rognerud finner Jørgen Aaserud innenfor 16-meteren, men han skyter rett på Kløftas keeper, Alexander Beinov.

Lagene går til pause på stillingen 0-2.

2.omgangen er kun 5 minutter gammel, når Remi Rød får sendt avgårde et skudd fra ca 14 meter, og ballen finner nettmaskene nok en gang, til side for keeper, og gjestene går opp til 3-0. Nå virker det kjørt for Raumnes & Årnes. 3 minutter senere er samme mann frempå igjen, men denne gangen går skuddet hans over mål. Mads Elvethun Hansen får en stor sjanse kort tid etter, men over mål.

Kampen er 62 min gammel når Kløftas, Christoffer Skiaker, får treff på et skudd fra ca 16 meter, og Kløfta går opp til 4-0. Bortelaget er ganske effektive foran mål, mens Raumnes & Årnes sliter med å få uttelling på sine målsjanser. Der er en store forskjellen.

Hjemmelaget bytter keeper etter 70.min. Stian Linderoth-Jensen blir erstattet av debutant, Sigbjørn Nykmark. Han får det ganske rolig de siste 20 min siden det er hjemmelaget som har det meste av spillet som foregår på Kløftas banehalvdel. Men Kløfta har en stor sjanse der ballen går i stolpen og ut i feltet igjen, men det er Mads Elvethun Hansen som har en største sjansen når han skyter utenfor tomt mål, Beinov er utspilt, her burde det blitt en redusering. Fredrik Autio har også en stor sjanse, men Beinov fister ballen videre skrått ut i feltet.

Kampen ender med 4-0 til gjestene, og som igjen betyr at Kløfta har full pott på sine 3 kamper, mens Raumnes & Årnes har 4 tap på sine 4 seriekamper.

fotballnerd.no fikk en prat med assistenttreneren til hjemmelaget, Reino Autio, etter kampslutt: Er Kløfta det beste laget dere har møtt så langt i serien? Ja, det vil jeg si. Vi er helt med de første 20 min, vi er på og ryster Kløfta litt. Så tar de over mer og mer, de er mer tettere opp imot oss og mer fysiske, vinner dueller og scorer disse målene. Vi blir for sene, taper duellene og blir for spe, synes jeg i første omgang.

Vi blir enige i pausen om å gjøre det samme som vi gjorde i de første 20 min i førsteomgang. Prøve å nulle ut og ta det derifra. Men det ble helt stikk motsatt ved at Kløfta tok initiativet i 2.omgangen og scorer ytterligere 2 mål. Vi tar over og har mesteparten av spillet de siste 20 min av kampen, mulig Kløfta senker seg litt og er fornøgde.

Totalt sett taper vi mot et bedre lag, synes jeg.

0 poeng etter 4 kamper, hva tenker du om det? Jeg ser ikke negativt på det. Vi har hatt noen tøffer kamper, kommer litt gærnt ut, marginene er ikke helt med oss. Så jeg føler at nå har vi kjent på det, det å tape fotballkamper, og tar det derifra. Vi har møtt litt variert motstand, og nå må vi bare jobbe videre, avslutter Autio til fotballnerd.no

vi fikk en rapport fra hjemmelagets, Mads Elvethun Hansen: Kort oppsummert så er vi alt for dårlig i begge boksene. Fotballkamper avgjøres i de boksene. Jeg skulle ha scora minst en goal og hadde jeg scoret på min første sjanse så kunne kampen blitt annerledes. Ellers slipper vi inn for enkle mål og det blir det dessverre ikke poeng av. Nå må vi brette opp ermene for Årnes fotball og vise at vi er bedre enn det tabellen viser, avslutter Mads til fotballnerd.no