Boro seirende ut av Tees-Wear derbyet

154

Sunderland og Middlesbrough møttes til Tees-Wear derby i dag, for første gang på 8 år i Premier League. Hjemmelaget styrte store deler av kampen, men ingen kunne stoppe debutant Stuani som scoret to mål i sin debut for Boro.

Tidlig ledelse til gjestene mot spillets gang

Det var et heltent hjemmelag som koblet det første grepet om kampen, med en leken Januzaj i front. Og de ti første minuttene foregikk det meste inne på Middlesbrough banehalvdel, uten at det ble noen konkrete sjanser. Effektivitet har sett ut til å være en felles faktor for de nyopprykkede klubbene. For selv om vertene hadde klart ballen mest de første ti minuttene av kampen, så var det gjestene som gikk opp i ledelse. Stuani mottok ballen utenfor 16-meteren, tok en dragning og limte ballen opp i venstre hjørne. Ren og skjær klasseavslutning fra den uruguayanske spissen.

Stuani scoret i sin debut for Middlesbrough med et vakkert skudd i krysset. Foto: Skysports

Etter gjestenes mål tok Sunderland umiddelbart over føringen igjen, men klarte ikke å produsere noen farlige sjanser. Det nærmeste de kom mål den første halvtimen var på et gjennomspill fra Watmore til Defoe, som korrekt ble avblåst for offside.

Sunderlands kaptein ut med skade

Snaue ti minutter før pause måtte hjemmelagets kaptein John O’Shea ut med skade. Midtstopperen så ut til å ha fått en strekk etter en duell inni i feltet på gjestenes første corner i kampen. Skaden tvingte manager Moyes til å gjøre et tidlig bytte og påfølgende endringer på laget.

Stuani med sin andre scoring i debuten

Etter halvtimen spilt tok gjestene mer og mer grep om kampen. Og det så ut som at Sunderland mistet litt kontrollen etter at kapteinen måtte gå av med skade. Middlesbrough bydde på flott angrepsspill og dagens andre mål for dagen kom like før pause. Nysigneringen Alvaro Negredo scorte i sin debut forrige helg mot Stoke, i dagens kamp serverte han Stuani vakkert til 2-0.

Sunderland får velfortjent redusering

Vertenes manager Moyes gjorde et offensivt bytte etter hvilen da han tok av McNair og satte innpå Lens. Middlesbrough så ut til å velge en mer defensiv taktikk for å forsøke å sikre sine tre poeng. Etter et massivt trykk fra hjemmelaget kom det sjanse på sjanse, og i det 71. minutt fikk de endelig uttelling. Sunderlands Duncan Watmore fyrte avgårde et skudd på mål og Guzan måtte gi retur. På returen dukket venstreback van Aanholt opp og klinket ballen i mål.

Venstreback van Aanholt reduserte for Sunderland. Foto: Skysports

Etter reduseringen mistet hjemmelaget mye av trykket, og slapp Middlesbrough mer inn i kampen igjen. David Moyes og co. måtte derfor se seg slått i Tees-Wear derbyet, og blir stående med ett poeng etter to kamper.

Kampfakta:

Sunderland- Middlesbrough

Sted       : Stadium of Light

Dommer : Martin Atkinson

Resultat  : 1-2 (0-2)

Banens beste:

Middlesbroughs Stuani vinner kåringen etter to vakre mål i sin debut. Den uruguayanske spissen sørget sammen med Negredo for offensiv kraft for bortelaget. Beveget seg konstant og bidro sterkt til Middlesbroughs seier.

Middlesbrough(4-2-3-1):

Guzan – Nsue, Barragan, Gibson, Friend – Clayton, Forshaw – Ramirez, Stuani, Downing – Negredo.

Sunderland(4-2-3-1):

Mannone – Love. O’Shea, Papy, van Aanholt – Rodwell, McNair – Gooch, Watmore, Januzaj – Defoe.

Gule kort:

25. min. Clayton (MID)

83. min. Gooch (SUN)

Røde kort: Ingen

Bytter- Sunderland:

36. min.: O’Shea ut- Pienaar inn

46. min.: McNair ut- Lens inn

80. min.: Watmore ut- Asoro inn

Bytter- Middlesbrough:

58. min.: Ramirez ut- Adomah inn

82. min.: Nsue ut- Ayala inn

90. min.: Negredo ut- Nugent inn