Koeman om Evertons solide start: «Vi trener med veldig høy intensitet»

484
Ronald Koeman har ledet Everton til en meget solid start på sesongen. (Foto: Ronnie MacDonald, Wikimedia Commons)

Ronald Koeman tok farvel med Southampton i sommer og dro til Everton. Der har han fått en strålende start på sesongen med fire seire og en uavgjort, og kun Manchester City foran på tabellen etter fem serierunder.

I et intervju med den nederlandske nettsiden NOS forklarer den tidligere Ajax-, Feyenoord- og Southampton-treneren hvorfor Everton har startet så bra.

«Generelt hvis man ikke er veldig fysisk sterk så må det tekniske nivået være «superb» for å ha en mulighet til å hevde seg som spiller i Premier League. Det vi gjør her på Everton-treningene er at vi spiller med veldig intensitet, for eksempel fem mot fem med vilje til å vinne og ikke bare drille,» sier Koeman.

«Marginene er små men tempet er veldig høyt. Vi trener i en og en halv time, ikke i to timer, men vi trener veldig konsentrert og intensivt og spillerne finner det vanskelig. Jeg var hos Manchester City på trening forleden og når man ser hvor mange spillere de har som er skadefri nå i forhold til forrige sesong er det en stor forskjell. Det er på grunn av måten de trener på,» sier Koeman.

- Annonse -

Nederlenderen snakker også om taktikk.

«Jeg vil helst ha ballen innad i laget og bygge bakra enn å jage motstanderne, men i noen tilfeller dersom man er mer direkte så kan man også bli farligere. Jeg mener man må finne balansen mellom begge spillestilene og det skjer ikke alltid i Nederland. Jeg tror også det er veldig naivt å spille bare en type fotball. Men uansett er det viktig å være trofast til sine fotballideer.»

Everton startet med 1-1 hjemme mot Tottenham, og har etter det i tur og orden slått West Bromwich, Stoke City, Sunderland og Middlesbrough. Til helga venter bortekamp mot Bournemouth.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -