Komfortabel seier for Spurs

268

Lørdagens andre TV-kamp var det Tottenham og Bob Bradleys menn i Swansea som stod for. Hjemmelaget kom inn til kampen med et tap borte mot Chelsea, og trengte virkelig å slå tilbake for å henge med i toppen. Swansea hadde med seg en vanvittig 5-4 seier fra forrige helg, og en god følelse.

Da kampen ble blåst i gang kunne man raskt se at Swansea ikke hadde særlig mye å komme med. De slet med å flytte laget frem i banen, og slet veldig med å ksape sjanser. Da hjalp det ikke veldig mye at Spurs fikk en billig straffe etter 37 minutter. Harry Kane var sikker fra krittmerket og Spurs gikk opp i 1-0. Like før pause ble vondt verre for stakkars Swansea da Heung-Min Son satt inn 2-0, med en akrobatisk volley like før pause. En perlescoring fra Sør-Koreaneren.

Bob Bradley satt inn Fernando Llorente i pausen, og man forventet at Swansea skulle komme ut i andre omgang med mer sprut i beina. Men slik ble det ikke. Harry Kane satt in 3-0 og sitt syvende mål i årets utgave av Premier League etter en god Spurs-kontring. Så var det vår danske venn Christian Eriksen som meldte seg på. Dansken kom med et skremmeskudd på et frispark fra rundt 30 meter som snek seg like utenfor, men det tok ikke lang tid før ballen også havnet i nettet bak fabianski. I det 69. minutt var Eriksen på rett sted til rett tid på en retur, og rett før slutt fikk han servert ballen fra innbytter Moussa Sissoko og satt ballen nede i det høyre hjørnet. Dermed stod det 5-0 til hjemmelaget, på en meget komfortabel dag på jobben for Pochettino og hans menn.

Dette betyr at Tottenham holder følge med teten, mens Swansea befester sin posisjon i bunnstriden.