Tysk idrettsbiolog foreslår fotball med munnbind

325

En tysk idrettsbiolog har foreslått å kunne åpne breddefotballen i Tyskland igjen – om spillerne bruker munnbind under kampene.

I likhet med Norge har også Tyskland stengt ned breddefotballen. Tyske breddefotballspillere kunne spille igjen i en periode i fjor, men myndighetene stengte fotballen igjen i november 2020.

Akkurat som i Norge lengter klubbene og spillerne i Tyskland etter å komme i gang igjen. Flere har i den siste tida tatt til orde for å åpne breddefotballen i Tyskland igjen.

Les også: Heftig koronatesting før CL-kamp

- Annonse -

Henning Wackerhage, professor i idrettsbiologi ved Universitetet i München, foreslår å åpne breddefotballen igjen – forutsatt spillerne har på seg munnbind under kampene.

– I stedet for å vente fram til breddefotballen er helt trygg igjen, kunne man kanskje begynne tidligere, men i en periode med ekstra smittevern, som for eksempel munnbind. I tillegg kunne man holde garderobene stengt, siteres han av sportsavisen kicker.

Les også: – Har jaktet Gilli i noen år

Tidligere i dag har det blitt kjent at myndighetene i Tyskland ikke planlegger å åpne breddeidretten før tidligst midten av mars.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -