Avd. 3: Analyser og fakta 24.runde: Endelig vant Express hjemme! Vant 3-0 over Start 2

599

Etter 11 hjemmekamper som hadde gitt 4 poeng, så vant Express sin første hjemmekamp på sitt 12 forsøk.

Fløy vant toppoppgjøret mot Madla med 3-1.

Bryne 2, Halsen og Staal Jørpeland vant alle viktige seirer i kampen om å unngå 4.div fra 2018. Verre med Lura, Sandnes Ulf 2 og Brodd som ikke klarte å innkassere de 3 viktige poengene, men måtte gå tomhendt av banen.

Pors vant 5-2 borte mot Sandnes Ulf 2, det spesielle er at Pors vant også 5-2 hjemme mot samme motstander i juni. Også spesielt at Tobias Lauritsen scoret hatrick i begge kampene for Pors!

Resultater 24.serierunde:

6/10: Brodd – Staal Jørpeland 0-3

bunnoppgjøret endte med 3 viktige poeng til Staal Jørpeland, som dermed gikk forbi Brodd på tabellen, men begge lagene er å finne over nedrykksstreken når det gjenstår 2 serierunder, men helt trygge er ingen av lagene! Det er kun 4 poeng ned til lagene på de utsatte plassene. Kampens store spiller og «man of the match», Even Østensen, scoret ekte hatrick i løpet av 14 min i 2.omgang. Brodd og Staal har begge 32 poeng. Hjemmelagets spiller, marco Scheffler, fikk direkte rødt kort etter kun 10 min på stillingen 0-0.

vi har fått en kampanalyse av nevnte Even Østensen av 3-0 seieren og litt om hans mål i kampen: – En utrolig viktig seier i bunnstriden, som gjør at vi går forbi Brodd. Nå skal vi banke Lura neste helg, så er plassen sikret. Kampen blir preget av at Brodd får et tidlig rødt kort etter en jevn start på kampen. Vi bommer på straffen, og får ikke skapt så mange sjanser resten av omgangen. Vi blir enige i pausen om å kline til å utnytte at vi er en mann mer.

Brodd fortsetter å ligge lavt og gjøre det vanskelig for oss, men etter et perfekt slått innlegg fra Vidar «The Wizard» Harestad, får jeg hoppet fritt opp og header ballen i mål. En deilig og forløsende scoring for laget. Etter et par farligheter fra Brodd rett etter scoringen, handler resten av kampen om å straffe Brodd i bakrom, da de må kaste flere og flere spillere frem for å utligne. Laget legger pasning på pasning i bakrom mot meg, og jeg får løpt inn 2 mål til og kampen er over. Viktig at vi klarer å være tålmodige og stole på at målet kommer. En sterk lagseier, hvor det er en fest å være fremme og ta imot og prøve å score på alle lissepasningene, avslutter Østensen til fotballnerd.no

6/10: Lura – Viking 2 1-2

Lura måtte vinne for å komme seg over nedrykksstreken, menn med 1-2 tap for Viking 2, så finner vi laget under streken med 28 poeng, og det er 4 poeng opp til sikker plass når det gjenstår 6 poeng å fighte om av sesongen. Det brenner et blått lys for Lura-laget, nå må de siste 2 kampene vinnes og ellers avhengig av andre lags resultater til å klare seg i NT-ligaen. Viking 2 er på sikker grunn.

7/10: Sandnes Ulf 2 – Pors 2-5

også her måtte hjemmelaget vinne for å ha et større håp om å unngå nedrykk til 4.div, men her brenner det et blått lys for laget fra Sandnes. De neste to kampene må vinnes siden det er 4 poeng opp til sikker plass. Avdelingens toppscorer, Tobias Lauritsen, scoret hatrick for bortelaget fra Porsgrunn. Pors vant forøvrig med samme sifre i det første oppgjøret i juni da det ble 5-2 hjemme, også der scoret Tobias Lauritsen hatrick!!!!

Pors sin spiller med 25 på ryggen, Vegard Wrålid, gir oss denne kampanalysen fra 5-2 seieren i Sandnes på sin dialekt: – Vi går ut med ein ny vri på formasjonen. Har spela 3-4-3 heile sesongen, men nå hadde vi ein diamantform på midten, i staden for den vante flate fireren. Førsteomgangen var nok opp mot årsbeste frå vår side. Holdt ballen godt i laget og såg farlege ut kvar gong vi kom framover. Sandnes Ulf fant ikkje ut av spelet vårt. 3 flotte scoringar i fyrste omgang og eit straffemål imot gjorde at det stod 3-1 til pause. I kvilen høyrde vi at Ulf-spelarane fekk ein regelrett skjennepreken av trenaren.

I andre omgang kom Ulf ut med ein heilt ana aggressivitet, noko som etter kvart ga dei ei utlikning. Utover i omgangen la vi om til den vante formasjonen igjen og fekk dermed tilbake eit lite overtak igjen. Mot slutten av kampen såg vi det som etter alt og dømme må være årets mål av Sondre Lindgren Larsen. Han fekk tatt ned ballen på ca. 25 meter, klinka til på halv volley og ballen fekk ein fortreffelig dupp på slutten og endte opp så langt oppi vinkelen som det går ann å komme (synd at ingen fekk det på film!). På overtid fekk punkterte vi kampen totalt då Tobias fekk notert nok eit hat-trick i jakten på toppscorar-tittelen i avdelinga. Ein god kamp mot eit bra lag som eigentleg måtte vinne, avslutter Wrålid til fotballnerd.no

7/10: Bryne 2 – FK Tønsberg 3-1

Hjemmelaget måtte vinne for å ha et ørlite håp om å unngå nedrykk, og laget innfridde ved å vinne 3-1 over gjestene fra Tønsberg. Men det er 5 poeng opp til sikker plass og lagets 2 siste kamper må vinnes og ellers få hjelp av andre lags resultater! Bryne 2 møter Madla borte og får besøk av Viking 2 hjemme. Bryne 2 fikk forøvrig revansje for 4-0 tapet i Tønsberg tilbake i juni måned.

7/10: Express – Start 2 3-0

hjemmelagets sto uten hjemmeseier før avspark mot gjestene fra Kristiansand. Men Express vant 3-0 og tok sin første hjemmeseier i sitt 12 forsøk og nestsiste hjemmekamp for sesongen. Express fikk revansje for 3-0 tapet i Kristiansand i juni da lagene møttes første gang i årets sesong

7/10: Halsen – Sola 2-1

Halsen måtte også vinne for å ta et steg bort fra nedrykksplass og innfridde ved å vinne 2-1 over Sola etter to mål av lagets toppscorer, Tobias Hem. Halsen har nå 32 poeng og 4 poengs avstand fra lagene under streken. Halsen skal i neste kamp møte Pors borte, og hjemme venter FK Tønsberg i siste seriekamp for sesongen. Halsen kan klare dette på egen hånd uten hjelp fra andre lag.

vi har fått en kampanalyse fra Tobias Hem, kampens store spiller: – En jevn første omgang der vi har et lite overtak, får 1-0 noe heldig når en Sola spiller header forbi egen keeper slik at jeg bare kan dytte ballen i mål. Andre omgang starter med at Sola står litt høyere og dermed åpner opp mye bakrom , tar ledelsen 2-0 når jeg blir spilt alene med keeper. Sola har noen store muligheter og reduserer til slutt, har også en kjempe sjanse helt på slutten, avslutter Hem til fotballnerd.no

7/10: Fløy – Madla 3-1

PostNord-klare Fløy, vant toppkampen mot Madla 3-1 etter to scoringer av lagets toppscorer, Dardan Dreshaj. Dardan er nå oppi 19 goaler denne sesongen, som gir han en 4.plass på toppscorerstatistikken. Hjemmelaget ledet 3-0 allerede etter 34 min.

Dardan Dreshaj gir oss kampanalyse fra 3-1 seieren: – Kampen startet jevnt, men sjanser til begge lag. Etter 25 minutter spiller Magnus Hallandvik fri Magnus Mikkelsen på elegant vis, der legger Mikkelsen inn fint til meg hvor jeg skårer.

Mål nr 2 kommer etter veldig fint kombinasjonspill, hvor Hallandvik legger et perfekt innlegg Mikkelsen som stupheader ballen i mål. Mål nr 3 så er Mikkelsen på kanten og tar 3 innleggsfinter, hvor til slutt han legger inn i feltet til meg, jeg vinner duellen mot forsvarsspilleren og header ballen i mål.

Ellers unge lovende Fløy-ungutter som tok vare på sjansen idag fra start og innhopp, avslutter Dreshaj til fotballnerd.no

Tabellen topp 3: Fløy 59 poeng, Pors 45 poeng, Madla 39 poeng

Under streken: Sandnes Ulf 2 med 28 poeng, det samme har Lura. Bryne 2 er bokført med 27 poeng, mens Express er nå å finne med 14 poeng.

Toppscorer: Tobias Lauritsen, Pors Grenland, 26 mål. På 2.plass finner vi Tobias Hem, Halsen, med 23 mål. Even Østensen fra Staal Jørpeland, har 21 goaler.