Avd. 2: Analyser/fakta 24.runde: Topp 3 vant, Jonatan Andrè Teigland scoret 5 mål for Turn!

554

Topp 3 vant sine kamper og stillingen i toppen er derfor uforandret. Lyn vant 3-2 over Lillehammer, Stabæk 2 vant 3-1 over Raufoss 2, og Eidsvold Turn vant solide 6-1 over Redalen. Jonatan Andrè Teigland scoret hele 5 mål!

MEN Lyn kan miste 3 viktige poeng grunnet bruk av en ikke spilleberettiget spiller i kampen mot Ready! Denne saken er inne til behandling i NFF, og hvis Lyn da mister poengene, så er det ytterligere tilspisset spenning i toppen. Lyn vant 3-2 over Ready i september, men kampen kan bli omgjort til 0-3 og 3 viktige poeng til Ready! Da er det kun et poeng som skiller Lyn med Stabæk 2, samt kun 3 poeng ned til Eidsvold TF når det gjenstår 2 serierunder og 6 poeng å fighte om.

I neste serierunde møtes Eidsvold Turn – Stabæk 2 til et toppoppgjør, der ingen av lagene har råd til å tape kontra Lyns forsprang.

I bunnen av tabellen tapte Lillehammer, Ready og Gjøvik-Lyn sinne kamper! Lokomotiv Oslo vant derimot en viktig seier for å unngå nedrykk i likhet med Valdres 3-poenger mot Korsvoll.

Resultater 24.serierunde:

7/10: Redalen – Eidsvold TF 1-6

Redalen står fortsatt uten hjemmeseier denne sesongen og Eidsvold TF vant fortjent 6-1. Viktig seier i toppen av tabellen der laget kriger med Stabæk 2 og Lyn om opprykk.

assistenttrener for Eidsvold Turn, Karim Essediri, gir oss denne kampanalyse: – En kamp som vi vinner full fortjent men som blir preget av at Redalen ikke har noe å spille på og at vi hadde mye å spille på. Vi skaper mye dermed scorer 6 mål. Var en jevn kamp frem til 3-0. Da synes jeg vi tar mer over kampen. Redalen er absolutt ett godt lag og jeg er overrasket at de ligger der de er.

Sjanser om opprykk er blitt mye større forutsetning at Lyn mister 3 poeng. Vi har kun en ting å gjøre og det er å gjøre jobben selv i de 2 siste kampene, avslutter Essediri til fotballnerd.no

7/10: Valdres – Korsvoll 4-0

Valdres måtte vinne for å få en fornyet kontrakt i Norsk Tipping ligaen. Laget vant 4-0 og dermed kan spillere og supportere glede seg til videre spill i 3.div. Korsvoll ligger 13 poeng bak 3.plassen og har fornyet kontrakt. Dan Rickard Mönell scoret hatrick for Valdres

7/10: Ready – Frigg 0-3

Ready måtte vinne for å unngå ytterligere fare for å måtte ta heisen ned til 4.div, men tapte 0-3 for Frigg. Men Ready håper at laget innkasserer 3 viktige poeng hvis NFF omgjør lagets 2-3 tap for Lyn 17.sept til Ready seier 3-0 grunnet Lyns bruk av ikke spilleberettiget spiller i nevnte kamp.

hjemmelagets kaptein, Daniel Støer Hagen, gir oss følgende analyse av kampen: – Frigg vinner fortjent. De scorer midt i 1. omgang etter et uheldig selvmål av oss og vi klarer ikke helt å komme oss inn i kampen igjen etter det. Frigg starter 2. omgang med å sette inn 2-0 og veien derfra og ut blir litt for lang for oss og vi får aldri skapt de helt store mulighetene. Dette resulterer i gode kontringsmuligheter for Frigg og de får kontret inn 3-0 mot slutten av kampen. Ikke noe stor fotball kamp av noen av lagene, men Frigg scorer målene og vinner fortjent.

Når det gjelder overlevelse i denne divisjonen så er vi ikke i tvil om dette. Vi skal spille 3. Divisjon også neste år og kommer til å gjøre absolutt alt for å klare dette!, avslutter Støer Hagen til fotballnerd.no

7/10: Lokomotiv Oslo – Tynset 5-1

Lokomotiv Oslo vant en svært viktig seier over Tynset som tok laget et steg bort fra nedrykksplassene. Tynset er på trygg grunn og klar for NT-ligaen også for 2018.

7/10: Gjøvik-Lyn – Flisa 2-3

Flisa tok sin andre borteseier for sesongen da laget overraskende vant på Gjøvik. Gjøvik-Lyn er dermed nærmere nedrykksstreken med sine 28 poeng, mens Lillehammer under streken, har 26 poeng. Hvis Ready får 3 poeng grunnet Lyns bruk av ulovlig spiller, så vil laget ha 30 poeng og ikke nåværende 27 poeng. Gjøvik-Lyn møter Lillehammer i neste runde!

8/10: Lyn – Lillehammer 3-2

topp mot bunn der topplaget Lyn vant til slutt en knepen 3-2 seier. Lyn tok sin seier nr 11 på hjemmebane, der laget har et tap. Lillehammer er fortsatt under streken, men heldigvis for laget, tapte de øvrige lagene unntatt Lokomotiv Oslo i kampen om å unngå nedrykk og 4.div. Lillehammer møter Gjøvik-Lyn i neste serierunde, som blir en typisk 6-poengs-kamp!

vi fikk en kampanalyse fra Lyns nr. 9, Rune Reidar Isaksen: – Vi spiller en solid første omgang hvor vi kontrollerer kampen veldig fint, og leder 2-0. Andre omgang starter svakt av oss. Lillehammer lykkes med å strekke oss med mange bakromsløp, noe som gjør at vi får strekk i laget. Er heldig og får 3-1 på en personlig feil av de i vår svake periode. Etter det har vi god kontroll frem til keepern vår gjør en kjempetabbe 1 minutt før full tid, men de får aldri noe spesielt trykk på oss i overtiden, men vi vinner med små marginer nok en gang, avslutter Isaksen til fotballnerd.no

her følger et referat fra Lillehammers hjemmeside: – Lyn skaper ikke allverden og LFK kommer til et par gode sjanser, men etter 23 minutters spill får Lyn tråklet seg gjennom på venstrekanten. Angrepet ender med en unødvendig felling innenfor LFKs 16 meter og dommeren blåser straffe til hjemmelaget. Lyn skårer og tar ledelsen 1-0.

Noen minutter senere blir LFK forsvaret litt for passive og Lyn får fyrt av et skudd fra litt utenfor 16 meteren. LFK keeper Werven må gi retur som en Lyn spiller setter i tverrliggeren før Rune Isaksen dukker opp i boksen og ekspederer ballen i mål. 2-0 til serielederen står seg til pause.

LFK trener Ørjan Christiansen var ikke helt fornøyd med lagets innsats i første omgang. «Vi har vært litt svake i pasningsspillet og med ball», sier han i en kort pausekommentar til GD.no.

I andre omgang starter LFK bra og presser Lyn hardt. Bortelaget får betalt og lynvingen Ringlund skaffer straffe som LFKs toppskårer Prince setter sikkert i mål etter 53 minutter. Deretter fortsetter LFK å kjøre matchen og skaper mange gode sjanser, men ballen vil ikke i mål. Lyn henger i tauene, men får en heldig skåring etter 67 spilte minutter. En bakromsball som det ser ut til at LFK forsvaret har kontroll på, blir snappet av en Lyn-spiller som tar en toutch forbi Werven og setter ballen i det åpne målet.

Etter 3-1 skåringen mister LFK litt av piffen og det ser ut til at kampen skal ende med en komfortabel tomålsseier til hjemmelaget. Så får LFK et frispark på midtbanen i det 88.minutt. Vetle Skjærvik server ballen inn foran mål. Lyn keeperen rykker ut i feltet og klarer på mirakuløst vis å slå ballen i eget nett. 3-2 skåringen setter fyr på kampen igjen, men målet kommer litt for sent og sluttresultatet blir dessverre 3-2 og null poeng blir med hjem til Lillehammer.

– Det er fryktelig frustrerende at vi ikke får noe ut av kampen når vi har de på gaffelen i andreomgang og leverer enn såpass god prestasjon, sier trener Ørjan Christiansen til GD.no etter kampen.

9/10: Stabæk 2 – Raufoss 2 3-1

en ny topp mot bunn kamp der også her vant topplaget Stabæk 2 med en 3-1 seier over Raufoss 2. Stabæk 2 har ikke gitt opp håpet om å vinne avdelingen og dermed opprykk til PostNord-ligaen.