Avd. 2: Analyser/fakta 21.runde: Etter 12 kamper uten seier, vant Flisa 3-1 over Raufoss 2!

445
Flisa Fotballs kaptein, Bjørn Erik Krogh Gerson, var meget fornøgd etter 3-1 seieren over Raufoss 2. Foto: Arkivfoto fra Flisa Fotball på nett.

Etter 12 kamper uten seier, vant Flisa bunnoppgjøret mot Raufoss 2. Sist Flisa vant en seriekamp, var nettopp mot Raufoss 2 tilbake i juni måned!

Lyn vant 3-2 over Ready og har nå 4 poengs forsprang til Stabæk 2, som vant sin kamp 3-2 borte mot Frigg i Oslo.

Eidsvold TF tapte i Tynset og ble henvist til 3.plassen, 6 poeng bak Lyn.

Resultater 21.serierunde:

16/9: Lillehammer – Lokomotiv Oslo 3-3

begge lagene kjemper en kamp om å unngå nedrykk til 4.div og før kampen, var Lillehammer over streken, mens gjestene var under streken. Kampen endte 3-3, og Lokomotiv Oslo er fortsatt under streken, men samme poengsum som Ready, som ligger over streken på bedre målforskjell.

Lillehammer v Lokomotiv Oslo 3-3. Foto: Lillehammer Fotball på facebook

hjemmelaget ledet 3-1 etter 56 min, men Lokomotiv Oslo kom tilbake og berget et poeng når Lars Thorsteinsen Toft finner nettmaskene i det 85 min.

Det endte også med poengdeling i forrige kamp mellom lagene i juni måned, da med 1-1 som resultat i Oslo.

referat fra Lillehammer Fotball på facebook: – Kampen åpnet relativt jevnt, men det første kvarteret var det Lokomotiv Oslo som styrte det meste av spillet. De er åpenbart dyktige ballspillere og skapte noen nestenmuligheter ved å komme seg rundt på venstrekanten, samt mange farlige stikkpasninger gjennom LFKs midtforsvar.

LFK hentet seg inn igjen og etter 24 minutter setter William Ankarhake inn 1-0. Espen Ringlund løper gjennom på høyrekanten, passerer elegant en mann og legger ballen flatt inn foran mål. Der står svensken og setter inn sitt femte mål for sesongen.

Gleden skulle derimot ikke vare lenge. Ivan Razumovic lager frispark på rundt 25 meter, skrått ut fra LFKs sekstenmeter. Armann Ingthorsson skyter, skuddet går via muren og i mål. 1-1. Det ble også resultatet til pause.

Etter hvilen var det LFK som kom best igang. Etter 53 minutter setter Prince inn sitt 19. mål for sesongen. Torgnesskar kommer rundt på kanten og finner Prince med en lav ball mellom stopperne og keeper. 2-1.

Tre minutter etterpå er William Ankarhake på ferde igjen. Prince får ballen feilvendt, men klarer elengant å spille fri William bak Lokomotiv Oslos forsvarsrekke og svenken noterer seg for sitt sjette mål for sesongen.

Så starter nedturen. Etter litt over en times spill er Ivan Razumovic uheldig og sparker ned en spiller i feltet. Straffe til Oslo-laget. Ole Jørgen Sylling Berg er sikker for gjestene, sender Tomas Varpestuen til venstre og ballen i høyre hjørne. 3-2.

Fem minutter før slutt setter gjestene inn sitt tredje mål. Corner slåes inn og Lars Toft header ballen i mål via tverrliggeren. Tre mål i mot i dag, samtlige i forbindelse med dødballer.

Det er ingen tvil om at det kommer til å bli en nervepirrende avslutning på sesongen for Lillehammer FK. Med fem kamper igjen å spille er det kun to poeng ned til nedrykksplassen. Neste lørdag venter en tøff bortekamp mot Valdres, før Ready kommer på besøk til Stampesletta uka etter.

16/9: Gjøvik-Lyn – Valdres 3-2

Hjemmelaget ledet 3-0 etter 20 min, noe som var pauseresultatet. Gjøvik-Lyn vant også 3-2 i Valdres i forrige seriemøte tilbake i juni.

Gjøvik-Lyns kaptein, Dag Alexander Olsen, gir oss følgende analyse av 3-2 seieren: – Vi fikk en pangstart med 2 tidlige scoringer og kanskje den beste omgangen i år med 3-0 til pause. Vi blir enige om å gå ut på samme måte i 2 omgang, men klarer ikke å gjenskape det samme trykket. Valdres scorer 2 mål og vi virker litt nervøse, heldigvis holdt det helt inn og vi vinner, avslutter Olsen til fotballnerd.no

16/9: Tynset – Eidsvold TF 2-0

gjestene fra Eidsvold måtte vinne i håp om å ta igjen Lyn eller unngå at avstanden skulle bli større enn 3 poeng før kampen. Men Tynset liker seg godt hjemme og vant 2-0 etter scoringer av Torgeir Morønning Nybø. Bortelaget fikk sin spiller, Markus Nerbøvik Stensby utvist med direkte rødt kort i det 63 min, på stillingen 2-0, som ble sluttresultatet. Tynset fikk revansje for 3-0 tapet i Eidsvold i juni måned.

Eidsvold TFs kaptein, Jon Erik Økland, gir oss følgende analyse av kampen: – Liker ikke å snakke om dommere etter kamper, men i går så var det en parodi av en fotballkamp. Vi var absolutt ikke gode nok selv, men det er veldig vanskelig og frustrerende når du opplever at motstanderen får lov til å rive i deg og sparke deg akkurat som de vil, mens når du så vidt er borti dem så får du frispark mot deg. Vi lar oss dessverre prege av det, og det blir aldri noen god fotballkamp. Lite sjanser og mye kriging. Vi er soleklart det beste fotballaget utpå banen der, men jeg skjønner jo at Tynset har vunnet så mange hjemmekamper når det virker som om dommeren er broren til en på laget, avslutter Økland til fotballnerd.no

17/9: Flisa – Raufoss 2 3-1

bunnoppgjøret endte med en 3-1 seier til Flisa, et resultat som gjorde at Flisa gikk forbi Raufoss 2 under streken med sine 18 poeng, poenget mer en gjestene. Begge lagene har fortsatt gode muligheter til å unngå nedrykk når det gjenstår 5 serierunder. Flisa vant forøvrig med samme sifre i juni måned da lagene sist møttes på Raufoss.

Flisa sin spiller, Bjørn Erik Krogh Gerson, gir oss sin analyse av kampen: – Endelig ble det seier igjen, litt morsomt at det faktisk var mot Raufoss sist vi vant en kamp. Samme som forrige helg spiller vi en bra første omgang og leder fortjent 2-0. Sist falt vi sammen og slapp inn 3 i andre omgang. Denne gangen slipper vi oss litt ned, men holder ut selv om vi får et mål i mot og da får vi kontra inn 3-1 mot slutten. En ekstremt viktig seier for oss, og vi har ikke gitt opp kampen om å holde oss. Kjempe stolt av all jobben gutta legger ned i dag, avslutter Krogh Gerson til fotballnerd.no

17/9: Lyn – Ready 3-2

kun seier var godt nok for Lyn for å holde unna lagene bak seg i toppen av tabellen, mens Ready kjemper en kamp om å unngå nedrykk til 4.div. Lyn vant som forventet, men med en knepen 3-2 seier foran 460 tilskuere på Bislett stadion. Lyn vant også forrige oppgjør tilbake i juni, da med 2-1.

Lyns kaptein, Benjamin Nessjø Nyheim, har gitt oss følgende kampanalyse: – Ready legger seg lavt fra start og er tro mot kampplan. Vi har ekstremt mye ball, men sliter med å skape det helt store. Scorer etter godt ettertrykk på en corner, før vi slipper til et helt unødvendig mål fordi vi blir sløve og ukonsentrerte i pasningsspill og omstilling. Andre omgang ser veldig lik ut, der vi har mye ball, men vi greier nå å omsette noen av sjansene. Leder komfortabelt 3-1, men slipper til enda et unødvendig mål som gjør at Ready kan trykke på mot slutten. De er nære på med et par sjanser, men vi rir av og vinner veldig fortjent, avslutter Nyheim til fotballnerd.no

bortelagets spiller, Daniel Støer Hagen, kommer med sin analyse av kampen: – Lyn med mye ball stort sett hele kampen og vi truet godt på kontringer. 1-0 til Lyn kommer etter et hjørnespark som undertegnede ikke klarer å klarere og Lyn får skyte fritt inne i 16-meteren. Vi utliknet på en kontring mot slutten av 1. omgang.

2. omgang starter med at Lyn scorer innen de første 10 minuttene og derfra og ut prøver vi å få en utlikning noe som resulterer i mange gode overgangsmuligheter for Lyn, som også ender med en 3-1 scoring. Vi prøver å presse på på slutten og får etterhvert en redusering, men får aldri utlikningen, avslutter Støer Hagen til fotballnerd.no

18/9: Korsvoll – Redalen 4-1

Redalen virker fortapt med 12 poeng foran oppgjøret i Oslo, men hadde et håp fortsatt om å klare det. Korsvoll vant 4-1, og Redalen har en teoretisk mulighet til å klare seg, men må vinne samtlige 5 siste kamper i håp om at det kan holde.

18/9: Frigg – Stabæk 2 2-3

Stabæk 2 var i samme situasjon som Eidsvold TF før kampen mot Frigg – vinne kampen i håp om å ta igjen Lyn i toppen av tabellen. Stabæk 2 gjorde jobben, vant 3-2 i Oslo og ligger kun 4 poeng bak slik som før denne serierunden, og nå poenget foran Eidsvold TF, som tapte på Tynset. Stabæk 2 fikk en pangstart på kampen og ledet 2-0 allerede etter 9 min. Men Frigg kom tilbake og det sto 2-2 helt til det 90.min, da scoret Emil Bohinen vinnermålet og 3 poeng til gjestene.