Avgjorde intenst oppgjør i sluttminuttene

191

Bayern München er definitivt i rute etter 2-0 mot Schalke i det som lenge var en jevnspilt, intens og meget spennende Bundesliga-kamp. Avgjørelsen kom ikke før i sluttminuttene.

Schalke har mye nytt og spennende i laget sitt, og de viste mot Bayern at de absolutt har noe på gang. Bayern hadde som vanlig ballen mest, men over hele banen ble de hardt presset av hjemmelaget som la ned en formidabel innsats. Schalke hadde tydelig bestemt seg for at Bayern ikke skulle får gjøre som de vil.

Innsatsen så lenge ut til å betale seg, men i det 81. minutt utnyttet Robert Lewandowski en gjennombruddspasning fra Javi Martinez, kom alene mot keeper Ralf Fährmann, og gjorde ingen feil. På overtid satte Joshua Kimmich spikeren i kista etter en kontring av ypperste klasse. Han ble satt opp av Lewandowski som løp flere meter før han leverte i riktig tid til unggutten Kimmich, før sistnevnte lurte Fährmann fra høyrekanten og ballen gikk inn i motsatt side ved stolperota.

Men dette var ikke en kamp Bayern kom lett til, og det kunne like gjerne vært hjemmelaget som hadde tatt ledelsen.

I første omgang kom den første store sjansen midtveis da Lewandowski ble satt opp av Thomas Müller, men polakken skjøt utenfor.

Rett etterpå ble kampen stoppet i tre minutter da dommeren måtte ut for behandling.

Etter 37 minutter kom den første store sjansen for hjemmelaget. Yevhen Konoplyanka i sin debut skar inn fra venstrekanten, la inn mot Klaas-Jan Huntelaar, men foran han kom både Alaba og keeper Manuel Neuer på samme ball. Den havnet i beina til nederlenderen Huntelaar, hvis avslutning ble blokkert av Alaba før Bayern fikk ryddet opp.

I pausen fokuserte produser på at Konoplyanka helt klart ble felt av Mats Hummels etter at han hadde lagt innlegget. Hummels var fryktelig sen i taklingen, og det kunne nok ikke blitt enorme protester om dommeren hadde blåst straffe og gitt det andre gule kortet for Hummels.

Helt på slutten av den gode, men ikke veldig sjanserike førsteomgangen, fikk Lewandowski et brukbart skuddforsøk over og Alaba hadde et skudd fra kant som gikk via motspiller til corner.

Resulatet ved pause var det samme som i tilsvarende kamp sist sesong; 0-0. Den gang vant Bayern til slutt 3-0 etter to scoringer av Lewandowski og ett av Vidal.

Det ble altså nesten en reprise, men Schalke var uhyre nær i det 56. minutt da Huntelaar sendte i vei et kanonskudd fra 20-25 meter som gikk i tverrliggeren, etter at Manuel Neuer hadde fått fingertuppene på ballen.

Det vil seg ikke for Huntelaar mot Bayern. Det var hans åttende ligakamp mot laget, og ligaens toppscorer fra 2011/12-sesongen (med 29 mål) har ennå ikke scoret mot de røde gigantene i ligaen. For å gjøre ting enda verre måtte Huntelaar senere ut etter en smell i hodet etter duell med Thiago.

Bayern var best den siste halvdelen av andre omgang og etter 74 minutter var de uhyre nær å gå opp i ledelsen. Et innlegg fra Alaba gikk nært både Müller og Schalke-stopper Nastasic før det traff Lewandowski. Den kom nok litt brått på, ellers så det ut som en utrolig bom for åpent mål.

Men Lewandowski fikk sin revansje ti minutter etterpå…

Schalke forsterket dermed sitt Bayern-syndrom. Til å være en klubb som alltid kjemper om plass i Champions League og Europa League blant de fem-seks beste lagene i Tyskland, holder det ikke med bare to poeng på de 12 siste oppgjørene mot Bayern. Sist de vant mot dem var i desember 2010.

I dag vil nok de fleste Schalke-fans føle at de hadde fortjent mer ut fra innsatsen de la ned. De står med null poeng etter to kamper, men spiller de slik i fortsettelsen blir de ikke lenge i nedre skikt av tabellen.

Bayern-fans føler nok mest lettelse, til tider var de på gjyngende grunn mot et hardt kjempende Schalke-lag. Men alt i alt kan ingen klage på at Bayern vant, de skapte mest og vant slik sett fortjent til slutt.

For nøytrale fans var det en meget spennende og god kamp. Det første kan man ikke si om alle Bayern-kampene, de har ofte veldig god kontroll på kampene mot lag som ligger (veldig) lavt og bruker en helt annen taktikk enn Schalke.