Avgjorde Sevilla-derbyet med ryggen

185

Sevilla mot Real Betis. Det er kok. Og det tok av helt fra starten. Og så kom seiersmålet på en bisarr måte, med ryggen. Og gjestene fikk et mål feilaktig annulert. Det var langt unna tidenes mest velspilte fotballkamp eller mest underholdende Sevilla-derby – likevel en meget severdig kamp.

Første omgang:

Det tok av helt fra starten i lokaloppgjøret i Sevilla og det første kvarteret var preget av småville taklinger som ga tre gule kort.

Etter hvert roet akkurat det seg, men totalt for omgangen var det et frispark omtrent hvert andre minutt og fem gule kort. På den annen side var det nærmest kjemisk fritt for sjanser, særlig etter at Sevilla ikke klarte å utnytte to forsvarsfeil av gjestene midtveis. Det endte med at Luciano Dario Viettos skudd ble blokkert, deretter satte Samir Nasri foten først på ballen da den ble skjemet til keeper, men Betis’ sisteskande fikk avverget og det ble corner.

Utover i omgangen var det spillemessige overtaket som Sevilla hadde mindre og mindre, kampen kom mer inn i en rytme Betis-trener Gustavo Poyet kan like i større grad enn Sevillas trener Jorge Sampaoli som var nesten like ivrig som fansen på det fullsatte Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Supporterne jublet for hver duell som ble vunnet og pep hver gang gjestene var nær ballen – særlig ettersom gjestene brukte tid på dødballer og andre muligheter til å få stopp i spillet.

Muligens ville Sevilla for mye i perioder, som gjorde at de ikke klarte å holde ballen særlig lenge innad i laget.

Helt på tampen av andre omgang var Samir Nasri heldig som slapp unna gult kort for stempling, men det skal sies at det gule kortet franskmannen fikk noen minutter tidligere var av det meget feilaktige slaget – slik sett var det greit for han å stå igjen med et gult etter første omgang.

Andre omgang:

Mens den første omgangen startet med mye småstygt spill, starten den andre av de riktige grunnene.

Fire minutter var spilt da Gabriel Mercado hadde en god heading som keeper fikk reddet – den første avslutningen på mål i kampen!

Ytterligere to minutter gikk før Mercado kunne sette inn det som skulle vise seg å bli seiersmålet. Et frispark fra Nasri forsøkte Mercado å stupheade, men ballen traff han i ryggen og fintet keeper Antonio Adan så mye at han bare fikk slått ballen videre inn i nettmaskene. 1-0.

Omtrent med det samme fikk Real Betis et mål feilaktig annulert for offside.

Til tross for to nedturer på kort tid, ga ikke laget til Gustavo Poyet opp og det kjempet innbitt til siste slutt. Men den største sjansen fikk Franco Vazquez for Sevilla med et skudd som skrudde like på utsiden av stolpen.

Dermed kunne de hvite juble nok en gang. Sevilla har nå vunnet Derbi sevillano i åtte av de 11 siste oppgjørene mellom de to bitre rivalene.