Bayern kun uavgjort mot Düsseldorf – Dortmund og Frankfurt marsjerer

912

Bayern München har blamert seg mot Düsseldorf. Til tross for at de regjerende seriemesterne ledet 3-1 mot det nyopprykkede laget, endte kampen til slutt 3-3. Dortmund slo Mainz og fortsetter å være på topp. Formlaget Frankfurt vant mot Augsburg og ligger foreløpig på plassen bak Dortmund.

Bayern München – Fortuna Düsseldorf 3-3

Düsseldorf begynte offensivt i de første minuttene, men det tok ikke lang tid før Bayern tok kontroll på kampen. Det tok heller ikke lang tid før vertene tok ledelsen. Etter 16 minutter prøvde Dodi Lukebakio å klarere et hjørnespark. Klareringen havnet hos Niklas Süle og midtstopperen scoret fra kort hold.

Tre minutter senere slo Jerome Boateng en fin lang pasning mot Thomas Müller. Den tyske landslagsspilleren var helt umarkert i boksen og kranglet den forbi Michael Rensing i mål.

Bayern fortsatte å være offensive etter scoringene, og særlig via kantene skapte hjemmelaget en del farlige situasjoner. Rett før pausen var det likevel Düsseldorf som scoret mot spillets gang. Boateng klarte ikke å klarere mot Jean Zimmer. Ballen havnet hos Lukabakio, som scoret fra kort hold.

Etter pausen så Bayern på nytt ut til å ha kontroll på kampen, uten at det ble skapt mange sjanser. Etter en drøy time økte vertene ledelsen: Müller scoret sitt andre for dagen etter en fin hælpasning av Robert Lewandowski.

13 minutter før slutt glapp Boatengs markering. Lukebakio ble spilt gjennom og scoret. Scoringen ble først annullert for offside, men etter videodømming ble den godkjent likevel.

I kampens siste ordinære minutt burde Lewandowski avgjort kampen, men polakken satte ballen over det åpne målet. På overtid var det derfor Lukebakio som på nytt fikk gå alene mot Manuel Neuer, scoret sitt tredje for dagen og sikret Düsseldorf et uventet poeng. Bayern ligger allerede ni poeng bak serielederne Dortmund.

1. FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund 1-2

Dortmund hadde kampens første muligheter. Dan-Axel Zagadou og Marco Reus kom til headinger, men fikk ikke ballen i mål. Robin Zentner reddet mot Zagadou, mens BVB-kapteinen bommet på mål.

Etter et kvarter klarte Mainz å holde kampen jevnt. Hjemmelaget hadde en mulighet ved Jean-Philippe Mateta, men Roman Bürki var våken. Unntatt noen langskudd ble det ingen flere farlige situasjoner før pausen.

I begynnelsen av andre omgang var Mainz best. Danny Latza og Mateta hadde én mulighet hver, mens Dortmund ikke klarte å skape noen sjanser.

Dette endret seg etter at Paco Alcacer ble byttet inn. Spanjolen scoret etter en fin kombinasjon etter å ha vært på banen i to minutter.

Kun fem minutter senere utlignet Mainz. Alexander Hacks pasning havnet via en annen spiller hos Robin Quaison. Svensken scoret fra kort hold.

Mateta bommet deretter minimalt på krysset, mens Lukas Piszczek siktet meget bra. Polakken skrudde ballen via tverrliggeren i nettmaskene og sendte gjestene på nytt i føringen.

Selv om Mainz prøvde mye deretter, lyktes hjemmelaget ikke med å score flere mål. Dortmund vant noe heldig, og ligger på topp med tretti poeng.

FC Augsburg – Eintracht Frankfurt 1-3

Frankfurt vant for tiende gang i de siste elleve offisielle kampene. Mot Augsburg tok det ikke ett minutt før gjestene tok ledelsen. Sebastien Haller spilte en lang pasning videre til Jonathan de Guzman, som scoret fra åtte meter.

Deretter hadde begge lag noen store muligheter. For Augsburg burde Fredrik Jensen, Daniel Baier og Michael Gregoritsch ha utnyttet mulighetene bedre. Frankfurts Ante Rebic bommet på åpent mål, mens Andreas Luthe reddet sterkt da Luka Jovic kom alene mot ham.

I andre omgang tok det litt over ett minutt før Frankfurt scoret på nytt. Jovic vant en duell på kanten og sendte ballen til Haller. Franskmannen gikk alene mot Luthe og satte ballen i mål.

I andre omgang hadde Frankfurt flest sjanser. Augsburg kom kun sjeldent i farlig posisjon, og dermed var det ikke overraskende at bortelaget økte ledelsen etter halvspilt omgang. Rebic scoret fra kort hold og avgjorde kampen.

Til tross for det fortsatte begge lag å spille offensivt, og begge hadde flere muligheter. På overtid scoret Sergio Cordova for hjemmelaget etter et hjørnespark – kampens siste relevante aksjon. Etter seieren ligger Frankfurt foreløpig på andre plass, sju poeng bak Dortmund.

Hertha BSC – TSG 1899 Hoffenheim 3-3

I Berlin ble det scoret tre mål i løpet av kampens første kvarter. Kerem Demirbay utnyttet Marko Grujics balltap etter 44 sekunder og sendte Hoffenheim i føringen.

Mot et meget høytstående hjemmelag tok det ni minutter før Hoffenheim scoret sitt andre for dagen. Keeper Oliver Baumann slo en lang klarering i Herthas halvdel. Fabian Lustenberger feilberegnet ballen og dermed kunne Andrej Kramaric avslutte upresset og scoret.

Tre minutter senere fikk også hjemmefansen noe å juble for. Ondrej Duda fikk ikke ballen i mål fra kort hold. Returen havnet hos Vedad Ibisevic, som satte ballen i nettmaskene.

Deretter hadde begge lag flere muligheter. Salomon Kalou klarte ikke å overvinne Baumann. Marvin Plattenhardt reddet på streken mot Pavel Kraderabek, og Kramaric lobbet ballen over målet.

I andre omgang reddet Baumann først mot Mathew Leckie, før Hoffenheim økte ledelsen. Ermin Bicakcic headet Demirbays frispark forbi Rune Jarstein og i mål.

Tjue minutter før slutt utnyttet Leckie sin andre mulighet i kampen bedre. Davie Selkes innlegg fløy via Nico Schulz mot bakerste stolpe. Der sklitaklet australieren ballen i mål.

Både Kalou og Ibisevic hadde deretter store muligheter til å utligne, men begge bommet på mål fra gode posisjoner. Det var til slutt Valentino Lazaro som sikret klubben fra hovedstaden ett poeng. Etter Demirbays dårlige klarering hamret Lazaro ballen fra 18 meter i krysset.

VfL Wolfsburg – RB Leipzig 1-0

Etter ti ubeseirede seriekamper har RB Leipzig tapt igjen i Bundesliga, mens Wolfsburg vant sin første hjemmekamp siden den første serierunden.

Hjemmelaget hadde de største mulighetene i første omgang. Peter Gulacsi reddet strålende mot John Anthony Brooks og Daniel Ginczek. Sistnevnte fikk en annen stor mulighet da han gikk alene mot keeper etter en halvtime, men bommet på mål. På den andre siden hadde Yussuf Poulsen den største sjansen, men bommet på mål med sine to avslutninger.

I de første fem minuttene etter pausen skjedde mye. Både Admir Mehmedi og Diego Demme traff stolpen. Kort tid senere reddet Gulacsi på nytt mot Ginczek, men returen havnet hos Jerome Roussillon, som satte ballen i mål.

Deretter skjedde det ikke mye nevneverdig i kampen. Wolfsburg forsvarte seg smart og forskjøv godt i rommet. Leipzig klarte ikke å true hjemmelagets forsvar og tapte kampen.

FC Schalke 04 – 1. FC Nürnberg 5-2

Schalke hadde kampens første mulighet etter fem minutter, men Christian Mathenia reddet mesterlig mot Guido Burgstaller. Keeperen reddet også de neste forsøkene av Amine Harit og på nytt Burgstaller. For Nürnberg hadde Hanno Behrens kampens første store mulighet, men bommet på mål.

Etter 25 minutter vartet Mathenia dog opp med en stor keepertabbe. Keeperen prøvde å klarer en lang pasning, men traff ikke ballen. Ballen havnet til slutt hos Steven Skrzybski, som satte den i mål.

Fem minutter senere bommet målscoreren på ballen etter Burgstallers innlegg. I stedet for havnet innlegget hos Harit, som bare måtte sette ballen i mål.

Nye fem minutter senere scoret også Nürnberg. Etter en fin kombinasjon reddet Ralf Fährmann mot Mikael Ishak. Returen kunne Federico Palacios-Martinez enkelt score på.

Etter pausen var det fortsatt Schalke som skapte de største sjansene. Både Skrzybski og Harit kunne ha blitt tomålsscorere, men bommet så vidt på målet.

Etter 66 minutter svekket Nürnberg seg selv. Forsvarsspiller Robert Bauer fikk sitt andre gule kort etter en takling mot Harit.

Schalke utnyttet overtallet tre minutter senere. Daniel Caliguiri ble ikke angrepet og slo et presist innlegg i boksen. Burgstaller hadde ingen vansker med å stange ballen inn.

Nürnberg ga likevel ikke opp og gjorde kampen spennende på nytt. Fährmann reddet mot Behrens, men sistnevnte fikk tak i returen. Midtbanespillerens skudd traff først høyre og deretter venstre stolpe før den havnet hos Adam Zrelak, som scoret på åpent mål.

Kampen ble først avgjort fem minutter før slutt. Caliguiri løp forbi motspillerne på høyre side og spilte en smart pasning til Skrzybski, som scoret sitt andre mål for dagen.

På overtid fikk Bastian Oczipka ballen fra Omar Mascarell. Backen trakk fra kanten inn mot sekstenmeteren uten å bli angrepet. Skuddet fra sentral posisjon gikk i mål.

Schalke har dermed skaffet seg en luke på foreløpig fire poeng til kvalikplassen. Nürnberg ligger foreløpig ett poeng foran nedrykk.

[pro_ad_display_adzone id=»45528″ info_text=»- Annonse -» info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]