Bekreftet: Fotball-EM utsatt til neste år

68
UEFA logo

Det mye omtalte Koronaviruset har dessverre tvunget UEFA til å flytte sommerens Europamesterskap i fotball til sommeren 2021.

 

Som vi fryktet etter at det meste ble utsatt innen fotball. Hvor EM i sommer skulle spilles på forskjellige steder i Europa, men nå har det europeiske fotballforbundet (UEFA), bestemt at mesterskapet blir flyttet til sommeren 2021.

EM flyttes til sommeren 2021

Norges fotballforbund skriver på Twitter, at EM blir utsatt frem til 2021. Hvor det skal spilles fra 11. juni til 11. juli neste år. Viruset som herjer verden rundt, stanset det fleste nasjonale ligaene i Europa, det har ført til at Eliteserien og resten av Norsk Fotball ikke vil starte før i mai. Også de fem største ligaene Bundesliga, Ligue 1, Serie A, La Liga og Premier League er utsatt inntil videre.

Tirsdag innkalte UEFA medlemslandene inn til en videokonferanse, hvor dem holdt et møte for å diskutere, hva som vil skje med landskampene i mars, samt EM i sommer, Champions League og Europa League.

De nasjonale ligaene prioriteres

Etter at UEFA valgte å flytte årets EM. Har nå de nasjonale ligaene fått muligheten til å få spilt ferdig sine respektive ligaer, som Bundesliga, Premier League, La Liga, Ligue 1 og Serie A, som nå vil få Juni til sin rådighet. I likhet med både Champions League og Europa League.

UEFA

 

Kommentarer

kommentarer