Bråtveit: – Må lære meg fransk ganske fort

594
Per Kristian Bråtveit gleder seg til å fortsette karrieren i Nimes. Foto: Nimes Olympique

Onsdag ble det klart at Per Kristian Bråtveit fortsetter karrieren i den franske Ligue 2-klubben Nimes. Det er et utlån fra Djurgården, men den franske klubben har sikret seg opsjon på kjøp.

Lære fransk

25-åringen har ankommet den franske byen, og begynt å trene med laget. Keeperen innrømmer at franskkunnskapene ikke er så sterke, og at det haster litt med å lære seg det.

– Jeg merker at jeg må lære meg franske ganske fort. Her nede går alt på fransk, og hittil er det svenske Niclas Eliasson som har fungert som tolk. Birger (Meling red.anm.) kommer jo ikke ned før til uka. Skal faktisk møte fransklæreren i morgen, så da begynner jeg med de første timene, sier Bråtveit til Fotballnerd.no

Låneoppholdet i nederlandske Groningen ble ingen suksess for haugesunderen. Nå gleder han seg til å få fart på karrieren i Frankrike.

- Annonse -

– Jeg er veldig glad for at denne overgangen gikk i boks. Ser veldig frem til å spille kamper regelmessig igjen. Det er et pluss at det også er et fantastisk sted å bo!

Les også: Topp 20: Dyreste overgangene fra Eliteserien

Harde treninger

Landslagskeeperen kan fortelle om at treningene er i gang, og at inntrykket av klubben er gode så langt.

– Vi har fått kjørt oss ganske hardt den uka her, og det er uvant med klima. Klima må jeg venne meg til. Klubben virker veldig bra. Jeg har blitt tatt godt imot av både spillere og trenerteam. Vanskelig å uttale seg om nivået enda, fordi vi har ikke hatt så mange rene fotballøkter. Vi har kjørt styrke, løping og sykling. Det har også vært mange tester denne uka.

Fritid

– Hva gjør du når det ikke er trening?

– De første dagene har all energi blitt lagt ned i trening. Har bare blitt hvile mellom og etter øktene. Når vi har enkeltøkt eller fridager så blir det fort litt golfspilling, forteller Bråtveit.

– Har du kommet deg i hus?

– Jeg har funnet et hus som jeg skal bo i, men flytter ikke inn der før i begynnelsen av august, så det blir en måned på hotell nå i begynnelsen, fortsetter Bråtveit.

Ambisjoner

– Hva er dine ambisjoner med Nimes og landslaget?

– Jeg skal spille fast igjen på et bra nivå. Forhåpentligvis bidra til at Nimes kjemper i toppen av Ligue 2 og tar steget opp til Ligue 1. Håper at jeg gjør det såpass bra her at jeg blir fast i landslagstroppen i hvertfall, så får vi ta det derifra, avslutter Bråtveit til Fotballnerd.no 

Nimes serieåpner borte mot Bastia 24. juli.

Vil du skrive om fransk fotball for Fotballnerd.no? Send oss noen ord om deg selv. Les mer her

Fransk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger fransk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -