Bryr seg ikke om kritikk fra europeiske klubber – men utvider ikke

156
Fra et oppgjør mellom Tunisia og Elfenbenskysten i afrikamesterskapet i 2013. (Foto: Wikimedia Commons)

Afrikamesterskapet kommer fortsatt til å være annet hvert år, tross hardt press fra europeiske klubber, men i motsetning til EM og VM, vil man ikke øke antall deltakerland. Det melder Conferation of African Footall (CAF) i dag.

At Afrikamesterskapet arrangeres annet hvert år i januar er sterkt kritisert av klubber i Europa, som er tvunget til å frigi spillere midt i sesongen.

«Det er alltid en omstridt dato sett fra et europeisk perspektiv, men ikke fra perspektivet til Afrika,» sier konfederasjonens generalsekretær Hicham El Amrani ifølge Marca.com. Dette fortalte han på en pressekonferanse i forkant av lørdagens start av turneringen i Gabon.

«Det har vært den mest vellykkede måten å utvikle og organisere afrikansk fotball. Det er viktig å holde det annethvert år hvis vi skal videreutvikle infrastruktur. Afrikamesterskapet bringer ikke bare nye stadioner, men også oppgraderinger i form av flyplasser, vei og hoteller.»

- Annonse -

Men arrangementet i Guinea i 2023 vil imidlertid bli nødt til å flytte fra januar fordi 2022-VM i Qatar vil avsluttes i desember.

«De er spesielt eksepsjonelle omstendigheter,» sa Amrani.

Han sa også at en utvidelse av turneringen, etter FIFAs beslutning om å utvide VM til 48 lag fra 2026 og utover, «ikke er på dagsorden». Også europamesterskapet ble utvidet til 24 lag foran mesterskapet i Frankrike sist sommer.

«16 lag er et flott format for oss. Vi ser det som et rettferdig og konsekvent sportslig opplegg. Hvis vi utvidet det, er det bare noen få afrikanske land som vil ha kapasitet til å kunne arrangere afrikamesterskapet, og det er ikke det vi ønsker,» sier Amrani.

«Vi ønsker ikke å ekskludere noen fra å arrangere turneringen.»

De neste to mesterskapene vil bli arrangert i Kamerun i 2019 og Elfenbenskysten i 2021.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -