Bundesliga: Bayern igjen høstmester i Bundesliga

170

Den aller siste runden i 2016 er halvveis ferdig spilt. Gårsdagens kamper kan du lese om på følgende link

Det er duket for noen gode oppgjør i onsdagens aller siste runde i Bundesliga 2016. Den største av de er Bayern München som tar i mot RB Leipzip på Allianz Arena. Om det blir en vinner i den kampen, vil det laget bli høstmesteren i den tyske ligaen. Samtidig er det lokaloppgjør i Köln, da 1. FC Köln tar i mot Bayer Leverkusen på RheinEnergie Stadion.

Hertha Berling – Darmstadt 2-0 (0-0)

Hertha Berlin tar i mot tabelljumboen, Darmstadt, i årets siste kamp. Darmstadt som tapte 0-1 for Bayern på søndag, møter også et tøft og stabilt hjemmelag i siste runde før vinterpausen. Hertha var det beste laget til 30′ spilleminutt, før Darmstadt kom med gode muligheter for både Sulu og Rosenthal. Men ut andre omgang er det hjemmelaget som kjører. 1-0 målet kommer etter 54 minutter spilt da Marvin Phattenhardt sender ballen i kassa. 12 minutter senere er det Salomon Kalou som setter spikeren i kista til 2-0, som også blir sluttresultatet.

Mål: 1-0 Phattenhardt (54′), 2-0 Kalou (66′).

Gulekort: Plattenhardt, Berlin. Fedetskyy, Sulu, Niemeyer, Darmstadt.

Hoffenheim – Werder Bremen 1-1 (1-0)

Werder Bremen tar turen til Hoffenheim i siste runde. Hoffenheim har vært meget gode denne sesongen og ligger på en 6. plass på tabellen. Bremen derimot sliter og ligger ikke trygt på en 15. plass, før kampen. Det er Hoffenheim som starter best og etter 26 minutter spilt er det Sandro Wagner som setter inn 1-0 til pause etter assist fra Kerem Demirbay. Ut i andre omgang kommer Bremen mer med i kampen og i slutt minuttene er det tidligere Arsenal spiller Serge Gnabry som setter inn reduseringen til 1-1, og blir sluttresultatet.

Mål: 1-0 Wagner (26′), 1-1 Gnabry (87′).

Gulekort: Hübner, Schwegler, Hoffenheim. Garcia, Bartels, Werder Bremen.

Ingolstadt – Freiburg 1-2 (0-2)

Ingolstadt sliter også i årets Bundesliga etter en god sesong sist. Freiburg ligger bedre ann og kan med seier her ende på en 7. plass på tabellen før vinterpausen. Det er Freiburg som åpner ballet på Audi Sportpark. Etter 34 minutter spill er det Florian Niederlechner som får muligheten fra straffemerket og setter inn 0-1 scoringen. Kun 7 minutter senere er samme mann i aksjon og setter 0-2 scoringen før pause. Det virker som om Freiburg har en god innersving før 2 omgangen sparkes i gang. I andre omgang er det ikke like innholdsrikt og Ingolstadt setter inn en redusering etter 53 minutter. Markus Suttner er målscoreren for hjemmelaget til 1-2. Ingolstadt jakter utligning, men Freiburg prøver å få sitt tredje for kvelden uten at det kommer flere scoringer. Freiburg tar det lengste strået og reiser hjem med 3 poenger i sekken.

Mål: 0-1 Niederlechner (34′ str.), 0-2 Niederlechner (41′), 1-2 Suttner (53′).

Gulekort: Roger, Tisserand, Matip, Ingolstadt. Stenzel, Bulut, Freiburg.

1. FC Köln – Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)

Rheinderby og kanskje siste kamp for Rober Schmidt ? Som ikke har fått det helt til i Leverkusen denne sesongen. Etter tap for 3. Bundesliga laget Sportfreunde Lotte og 8. plass i ligaen er nok ikke godt nok for et Leverkusen lag med store ambisjoner. Det er Köln supporternes favoritt, Modeste som setter inn 1-0 scoringen etter 22 minutter spill etter assist fra Frederik Sørensen. Men det tar ikke så lang tid før Leverkusen svarer, for etter 44 minutter spilt og i det siste spilleminutt før pausen er det Kai Havertz som serverer Wendell muligheten og reduserer til 1-1 rett før pause. En godt tidspunkt å få utligning på, som kan gi en vitaminsprøyte for andre omgangen. Det skjer ikke mye i de første 20 minuttene i andre omgangen i Rheinderbyet. Tempoet har falt ligg, og det blir spennende fremover om noen av lagene vil ta alle 3 poengene i siste kamp i 2016. Begge lagene har gode muligheter i andre omgang, men både Leverkusen keeper Leno og Köln keeper Kessler står stødig og forhindrer flere scoringer i kampen. Leverkusen trener Roger Schmidt hadde nok håpet at de kunne ta med seg alle poengene hjem. Men han går i mot en usikker fremtid i møte.

Mål: 1-0 Modeste (22′), 1-1 Wendell (44′)

Gulekort:

Bayern München – RB Leipzig 3-0 (3-0)

Ikke mange hadde nok trodd at Bayern – RB Leipzig kom til å være kampen mellom 1. og 2. plass i høstsesongen. RB Leipzig har virkelig imponert i årets sesong og er A poeng med Bayern før den siste kampen. Leipzig har kun tapt 1 kamp i høst, og det var den 10. desember borte mot Ingolstadt. Før denne kampen har de ledet Bundesliga med 3 poeng over Bayern. Bayern har hatt en forholdsvis god sesong, men måtte gi slipp på noen poeng da de spilte uavgjort mot Hoffenheim før det ble tap borte mot Dortmund i helga etter. Men er i et fint driv nå og kan med seier mot Leipzig bli høstmester igjen før vinterpausen tar over.

Det er bortelaget som starter best og presser Bayern mye i de første spilleminuttene. Men det tar ikke lang tid, før Bayern maskineriet er i gang, men scoringen vil vente på seg. Både Bayern og Leipzig får sine muligheter etter det er spilt 15 minutter, men det er ikke før det er spilt 17 minutter før første scoring kommer. Robben dribler seg fremover på høyrekanten og sender en fin pasning til Philipp Lahm som legger inn mot første stolpe, der kommer Lewandowski som får en fot på ballen som treffer stolpen og ballen blir sendt ut mot straffemerket hvor Thiago kommer løpende, får ballen i mageregionen og mager ballen i mål til 1-0. Bayern er noe heldig med scoringen, men det er fortjent. 8 minutter seinere står det 2-0 til Bayern. Vidal og Bayern presset Leipzig høyt i banen, Leipzig idolet, Keita, blir noe ukonsentrert og mister ballen til Lewandowski, som sender ballen til Thiago som serverer Alonso på høyrekanten. Alonso breisider ballen til 2-0, og nå blir det tøft for RB Leipzig.

Men tydeligvis ikke tøft nok, for 5 minutter etter kontrer Philipp Lahm og Bayern, og svenske Emil Forsberg vil gjerne gi lagkameratene en enda tøffere kamp. I det Philipp Lahm stormer fremover, kommer Emil Forsberg og stempler Lahm i en takling bakfra. Dommeren tar ut det gulekortet, og må diskutere med linjemannen, hvor han putter det gule i lomma og drar ut det rødekortet til Emil Forsberg. Det ser noe strengt ut i første omgang, men i video-reprisen er det nok korrekt dømt. RB Leipzig må spille 60 minutter med èn mann mindre på banen. Det er Bayern som presser og presser, og rett før pause får Douglas Costa fri bane mot mål på venstrekanten, Leipzig keeper Peter Gulacsi kommer ut og hekter Costa i det han spiller ballen forbi han. Gulacsi er noe heldig at dommeren ikke vifter med noen kort, men han mener nok at Leipzig har fått det tøft nok. Iallefall blir det straffespart til Bayern. Robert Lewandowski står klar til å sette inn sitt 12 scoring for sesongen, og det gjør han. Gulacsi kaster seg til høyre og ballen går motsatt vei. 3-0 som også blir pauseresultatet.

Ut i andre omgang er det Bayern som presser og styrer kampen totalt. Både Lewandowski og RB Leipzig spiller Sabitzer kommer til gode muligheter, men skuddene blir reddet. Tempoet i kampen har falt noe etter de innholdsrike første 45 minuttene. Lewandowski er nære på å sette inn sin andre for dagen etter 65 minutter spilt, men chippen fra Robert går over mål. Hadde han sett til siden var Arturo Vidal helt ledig og kunne satt inn scoringen til 4-0. Både 4-0, 5-0 og hele 6-0 burde det stått til Bayern da de pøste på med store muligheter. Den største er skuddet fra Franck Ribery som går på undersiden av tverrliggeren og ut, her var han meget uheldig. Men Bayern får ikke flere scoringer, det ender med en solid 3-0 seier til Bayern som kan ta vinterpause med 3 poengledelse til 2. plasserte RB Leipzig.

Mål: 1-0 Thiago (17′), 2-0 Alonso (25′), 3-0 Lewandowski (45′ str.).

Gulekort: Vidal, Bayern. Sabitzer, Leipzig.

Rødtkort: Forsberg (direkte rødt), Leipzig.

Fotballnerd ønsker alle Bundesliga tilhengere en riktig fin jul og et godt nyttår! Bundesliga sparkes i gang den 20. januar da Freiburg tar i mot Bayern München fredag kl. 2030.