Costa sikret 1 poeng mot Manchester United

129

Toppkampen Chelsea-Manchester United endte uavgjort, men for en kamp det ble.

Etter en skuffende siste periode utført av Van Gaals sitt manskap, skulle de ta turen til vest-London. Denne gangen skulle de møte fjorårets mestere, Chelsea. Manchester United kunne med en seier i dag, henge seg på ligagullkampen og legge seg rett bak Arsenal på tabellen.

Chelsea kunne med en seier i dag klatre opp til en 12.plass, men Manchester United har aldri vært noe enkel motstander. Vertene fra London er for lengst ute av tittelkampen, men kan med en god siste del av sesongen, klare topp 8.

De første 15 minuttene av kampen, dominerte United. De forsvarte seg godt og var overlegene, men kom aldri til de helt store mulighetene. Den første sjansen, kom i 18.minutt med Martial. Den unge franskmannen drar seg fri på kanten og curler ballen mot lengste hjørnet, men der er Chelsea-keepren.

Fra 30.minutt og til 1.omgang var over, hadde Chelsea nesten alt av muligheter. Først med Costa som skyter og ballen stryker stolpen. Bare noen minutter senere, legger Willian hardt inn, etter vakkert forspill og Oscar er veldig nærme å få en fot på ballen.  Rett før begge lag skulle gå inn til pause, kom kampens største sjanse, med ingen andre enn John Terry. Etter en corner, ender ballen opp hos Chelsea-kapteinen, som får tid til å sikte og for et relativt bra treff. Ballen har en god retning, men treffer Blind sin arm. Chelsea-manskapet mener det er hands, men det mener ikke Michael Oliver.

Begge mål skulle komme etter pausen, men det var flere sjanser å score på bare minutter etter kampen var i gang, igjen. Den første store sjansen etter hvilen, kom med Blind, som snapper opp ballen etter en dårlig klarering av Chelsea og nederlenderen skyter. Ballen er godt plassert, men der er Courtois.

Bare 7 minutter senere kom det første målet. Etter et godt innlegg av Borthwick-Jackson, demper Lindegaard ballen og mens han vender, skyter han og ballen går i det øverste hjørnet. Chelsea-keeperen er sjanseløs og den unge United-spilleren leverer en praktscoring.

Tiden gikk fort for hjemmelaget og det så lenge ut til at Van Gaals sine menn, skulle ta alle 3 poengene, men da dukket Diego Costa opp. I det 90.minutt får Costa ballen av Fabregas og Borthwick-Jackson klarer ikke å stoppe spanjolen i å runde De Gea og Chelsea-spissen setter ballen enkelt i mål.

40 sekunder før slutt, kom kanskje dagens største mulighet. Et stikkord er Diego Costa, som river seg løs fra Smalling og skyter hardt, men nok en gang er De Gea der. Kampen ender 1-1.