De har imponert meg, runde 7-9

86

Keeper: Mandé Sayouba (Stabæk). 21-åringen fra Elfenbenkysten satte ny Tippeliga rekord mot Molde. Før Sander Svendsen overlistet både han og Stabæk forsvaret, hadde han holdt nullen i 589 min. Med det slo han rekorden Kenneth Udjus satte i 2012 med en drøy halvtime. I mine øyne seiler han opp som Tippeligaens desidert beste målvakt. Han har et potensial ingen andre er i nærheten av, og han blir bare bedre og bedre for hver kamp som går. Han har sin styrke på streken, men har blitt mer autoritær i feltet denne sesongen. Stabæk bør prise seg lykkelig så lenge de får beholde han. Det er bare snakk om tid før han forlater Tippeligaen.

Midtstopper: Rhett Bernstein (Mjøndalen). 27 åringen fra San Diego, USA ble matchvinner mot Rosenborg med en herlig stuss. Det var hans fjerde mål på to kamper. Snakk om å bli en snakkis i norsk fotball på kort tid. På grunn av hyppige skader var amerikaneren en spiller Vegard Hansen og klubben hadde gitt opp etter forrige sesong. Men så kom han inn på laget i kvalik kampene mot Brann, og imponerte såpass at de tvilende herrer var overbevist om å gi han en ny sjanse. Det angrer neppe Mjøndalen og Vegard Hansen på i dag.

Ving: Yassine El Ghanassy (Stabæk). Det har egentlig blitt skrevet mest om at han er bestevennen til Chelsea stjernen Eden Hazard, enn Ghanassys fotballkvaliteteter i norsk presse til nå. Etter en litt treg start, hvor spillerens fysiske form knapt holdt til å spille en omgang, har belgieren fått vist frem sine kvaliteter på en fotballbane. Det er et nivå som minner om en viss Alanzinho under 2008 sesongen. Fasit etter åtte kamper er fem assist. Hans første nettkjenning lar nok ikke vente på seg altfor lenge. Det som i alle fall er helt sikkert er at han ikke spiller i Tippeligaen neste år.

Spiss: Adama Diomandé (Stabæk). Han scoret i sin debut, og gikk så fem kamper uten å gjøre ‘jobben’ sin. De tre siste kampene derimot har det virkelig luktet mål av spissen. Det har blitt seks mål på de siste tre kampene, og han er dermed nummer to på toppscorer lista bak suverene Søderlund. Stabæks targetman besitter enorm fysikk, samtidig som han har et greit tempo i beina. Det skader heller ikke å spille i Norges beste offensive trio for tiden. Fortsetter han i denne formen så se ikke bort ifra at Høgmo plukker opp telefonen foran neste uttak.

- Annonse -

Spiss: Alexander Søderlund (Rosenborg). Det er bare å innrømme det med en gang. Jeg hadde ikke sett for meg at Søderlund skulle være toppscorer i Tippeligaen med flere mål scoret enn kamper spilt. Ti mål på ni kamper er ikke annet enn særdeles imponerende. En annen som også sto med ti mål etter ni kamper i fjor var Vålerengas Kjartansson. Han endte til slutt opp med 25 mål. Hvis jeg er litt usikker på om Diomandé forsvarer en plass på Norges landslag, så er jeg ikke i tvil om at Søderlund fortjener en ny sjanse.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -