Duisburg har sparket Gruev – Lieberknecht overtar

104
Ilia Gruev er ferdig i Duisburg. Bilde: Wikimedia.

MSV Duisburg har sparket sin hovedtrener Ilia Gruev. Klubben har bekreftet oppsigelsen på sin nettside. Sammen med Gruev forlater også assistenttrener Yontcho Arsov klubben. Kort tid senere kunngjorde Duisburg at Torsten Lieberknecht overtar som ny hovedtrener.

– Det gjør vondt at vi må ta avskjed med Ilia og Yontcho. Vi traff denne avgjørelsen etter en lang og intens tenkeprosess og med tungt hjerte. Vi alle, ansvarlige, de to trenerne og laget, har gjort alt for å ha suksess, sier Duisburgs president Ingo Wald.

Vi vet også at det er nødvendig med en ny impuls for å nå vårt store mål om å holde oss i ligaen, utdyper sportsdirektør Ivo Grlic.

Gruev hadde vært trener i Duisburg siden november 2015. Etter tap i kvalikkampene mot Würzburger Kickers rykket Duisburg ned til 3. Liga. Året etter rykket Duisburg opp igjen og holdt seg i 2. Bundesliga i 2017/18-sesongen.

- Annonse -

Denne sesongen har så langt ikke vært noe suksess for Duisburg. Som eneste lag i ligaen har Duisburg ikke vunnet en eneste seriekamp etter åtte runder. Med to poeng ligger laget på siste plass. 1-3-hjemmetapet mot Regensburg var dermed Gruevs siste kamp som trener i Duisburg.

En etterfølger er allerede på plass. Torsten Lieberknecht overtar og skal berge klubben fra nedrykk. Etter nøyaktig ti år i klubben hadde Lieberknecht og Braunschweig avsluttet samarbeidet etter 17/18 sesongen, som endte med nedrykk for klubben. Lieberknechts største suksess som trener er opprykket med Braunschweig til Bundesliga i 2013. Darius Scholtysik blir Lieberknechts assistenttrener.

Duisburgs neste kamp er borte mot serielederne 1. FC Köln.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -