Elleville scener i Hamburg som klarte seg i det 88. minutt

344

Avslutningen av Bundesliga ble som ventet høydramatisk. Selv om både gull, sølv og de to nedrykksplassene var klare, var det mye annet å spille om.

Ikke minst i bunnen, der Hamburger SV måtte vinne mot Wolfsburg for å berge plassen. HSV, som de to siste årene har klart seg i siste liten etter play-off, slipper nå den nervepirrende dobbeltkampen mot lag nummer tre i 2. Bundesliga. De kom under 0-1 mot Wolfsburg, men snudde oppgjøret og vant 2-1.

Det er dermed Wolfsburg som må spille kvalifisering, trolig mot sin naborival Eintracht Braunschweig. Det er ganske utrolig at Wolfsburg som for bare to sesonger siden ble cupmester og brillierte i ligaen (endte på andreplass), og som forrige sesong kom til kvartfinalen i Champions League og nesten slo ut Real Madrid, (må man kunne si) har kollapset totalt denne sesongen.

Vinnermålet til HSV kom i det 88. minutt ved Gian-Luca Waldschmidt. Før det ga Robin Knoche ulvene ledelsen, mens Filip Kostic utlignet til 1-1. Begge disse målene kom i første omgang.

- Annonse -

Ellers er det klart at Borussia Dortmund gikk direkte til Champions League etter seier 4-3 i en ekstremt sjanserik kamp mot Werder Bremen, der Werder ledet både 1-0 og 3-2.

Pierre-Emerick Aubameyang scoret forøvrig to mål, og ble dermed toppscorer i ligaen med 31 mål. Robert Lewandowski endte på 30 mål, han kom ikke på scoringslisten selv om Bayern vant 4-1 mot Freiburg.

Hoffenheim var i perioder av kampene på tredjeplass, men blir nummer fire og må ut i kvalifisering til Champions League. De spilte 0-0 mot Augsburg.

Köln og Hertha Berlin er klar for Europa League. Köln vant 2-0 mot Mainz og ble nummer fem, og går dermed direkte inn i gruppespillet i Europa League. Hertha Berlin tapte utrolige 2-6 hjemme mot Bayer Leverkusen, men blir nummer seks. De går direkte til gruppespillet hvis Borussia Dortmund vinner cupfinalen. Da er det Freiburg, som ble nummer sju, som spiller Europa League.

Hvis Eintracht Frankfurt vinner cupfinalen, går de direkte inn i Europa League som cupmester, og Hertha må ut i kvalifisering.

Ellers merker vi oss at RB Leipzig spilte 2-2 borte mot Eintracht Frankfurt og endte med 67 poeng. Det betyr at de ikke slår Kaiserslauterns rekord på 68 poeng som nyopprykket lag. De satte rekorden i 1997/98-sesongen da de også ble ligamester.

Slik endte Bundesliga-sesongen:

 1. Bayern München 82 poeng
 2. RB Leipzig 67 poeng
 3. Borussia Dortmund 64 poeng
 4. Hoffenheim 62 poeng
 5. Köln 49 poeng
 6. Hertha Berlin 49 poeng
 7. Freiburg 48 poeng
 8. Werder Bremen 45 poeng
 9. Borussia Mönchengladbach 45 poeng
 10. Schalke 43 poeng
 11. Eintracht Frankfurt 42 poeng
 12. Bayer Leverkusen 41 poeng
 13. Augsburg 38 poeng
 14. Hamburg 38 poeng
 15. Mainz 37 poeng
 16. Wolfsburg 37 poeng
 17. Ingolstadt 32 poeng
 18. Darmstadt 25 poeng

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -