EURO 2016: Albania – Fortsetter Albania å imponere?

663

EURO 2016: Albania – Fortsetter Albania å imponere?

Albania skal for første gang i historien delta i en internasjonalt mesterskap. Det ble klart da Albania overrasket fotball Europa og ble nummer to i sin tøffe kvalifiseringspulje. Det var bare overlegne Portugal som gjorde det bedre, og Albania tok knekken på både Danmark og nabolandet Serbia. Albanere er stolte av sitt land, og at Albania har kvalifisert seg til EM er en av de største idrettsprestasjonene i landet. Det oser patriotisme hos folket, og også blant spillerne. Hvis det kollektive fungerer, kan Albania slå hvem som helst på en god dag. Flere mener at Albania på papiret har minst toppspillere å vise til, men nå har det seg slik at fotball er et lag spill, og det er det beste laget som til slutt vinner fotballkamper.

Veien til EM:

Albania startet kvalifiseringen forrykkende. Etter å ha sjokkert fotball Europa med en 1-0 seier mot stjernepekende Portugal, fortsatte Albania å imponere da spilte 1-1 mot Danmark i neste kamp. Etter å ha møtt begge forehåndsfavorittene i gruppen de to første kampene, sto lille Albania med fire poeng. Da neste kamp var historiske kampen mot Serbia som etter bråk på tribunen ble avbrutt. Albania ble tildelt seieren i ettertid, mens Serbia ble trukket tre poeng. Nå lysnet albanerne håp om avansement, og etter nok et sterkt uavgjortresultat mot Danmark i parken fikk Albania til slutt æren av å avgjøre det selv i siste kamp borte mot Armenia. En kamp de vant 3-0. Dermed var Albania klar for sitt første internasjonale mesterskap noensinne, og det på imponerende vis.

Troppen:

- Annonse -

Keepere:
Etrit Berisha (Lazio)
Orges Shehi (Skënderbeu)
Alban Hoxha (Partizani Tirana)

Forsvar:
Lorik Cana (Nantes)
Arlind Ajeti (Frosinone)
Ansi Agolli (Qarabag)
Mërgim Mavraj (Köln)
Elseid Hysaj (Napoli)
Naser Aliji (Basel)
Freddie Veseli (Lugano)

Midtbane:
Andi Lila (PAS Giannina)
Odise Roshi (Rijeka)
Migjen Basha (Como)
Amir Abrashi (Freiburg)
Ermir Lenjani (Nantes)
Burim Kukeli (Zürich)
Ledian Memushaj (Pescara)
Taulant Xhaka (Basel)

Angrep:
Shkëlzen Gashi (Colorado Rapids)
Armando Sadiku (Vaduz)
Sokol Cikalleshi (Istanbul Basaksehir)
Bekim Balaj (Rijeka)

Albania kommer til et mesterskap uten de store stjernene. Selv om spillere som Xhaka og Hysaj holder høy standard, er det kollektive Albania må sete sin lit på. Her må alle elleve på banen være på sitt beste hvis Albania skal få med seg fra dette mesterskapet. Albanere er kjent for sin patriotisme og stolthet for hjemlandet, noe som også vil være nøkkelen for Albania om de skal ta seg videre fra gruppespillet. Flere av spillerne i troppen har sveitsisk bakgrunn, og kampen mot Sveits er nok den de fleste gleder seg til.

Gruppen:

Albania er kommet i gruppe med vertslandet, Frankrike, Romania og Sveits. Hvor mange spår at Albania vil bli kasteballen, gjør vi det motsatte. Frankrike kommer til å vinne gruppen uten de store problemene, men det siste året har vært preget at overraskelser i fotball Europa. Vi tror de fortsetter i EM. Albania har en moral de andre lagene ikke kan skryte av, noe vi tror blir nøkkelen for avansement i gruppen. Kampen mot Romania må vinnes, men det er kampen mot Sveits det blir knyttet mest spenning til. En kamp som fort kan bli avgjørende i kampen om 2. plassen, men også en kamp hvor begge lag har flere spillere som kunne spilt for motparten. Det blir spennende å følge Albania i årets mesterskap, og presterer Albania slik de gjorde i kvalifiseringen kan det fort bli en del å juble for.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -