EURO 2016: Østerrike – Mesterskapets "dark horse"

711

EURO 2016: Østerrike – Mesterskapets «dark horse»

For første gang har Østerrike kvalifisert seg for Europamesterskapet. De var med som vertsland i 2008, men i år deltar dem for første gang etter å ha kvalifisert seg gjennom kvalifisering. Østerrike kommer til mesterskapet med selvtillit etter å ha vunnet sin kvalifiseringsgruppe, og er rangert som verdens tiende beste lag på fifa rankingen. Selv om Østerrike er et uerfaren mesterskaps lag, er dette et lag de fleste bør holde et øye med. I hjemlandet er det store forventninger til de 23 spillerne som reiser til Frankrike, vi skal nå se på hvorfor.

Veien til EM:

Det var kun England som tok flere poeng enn Østerrike i kvalifiseringen. Etter å ha startet med poengdeling og 1-1 hjemme mot våre svenske naboer i kvalifiseringens første runde, vant Østerrike resten av kampene. I en gruppe med Russland, Sverige og Montenegro er dette en sterk prestasjon av lilleputten. Østerrike spilte til tider attraktiv fotball, samtidig som de var gjerrige bak. De avsluttet kvalifiseringen med 9-1-0 og 22-5 i målforskjell. Marco Janko ble lagets toppscorer med syv mål, og den mest minneverdige kampen å ta med fra kvalifiseringen var maltrakteringen av Sverige på Friends Arena. En kamp Østerrike vant 4-1.

Troppen:

- Annonse -

Keepere:
Robert Almer (Austria Wien)
Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt)
Ramazan Özcan (Ingolstadt)

Forsvar:
György Garics (Darmstad)
Aleksandar Dragovic (Dynamo Kiev)
Martin Hinteregger (Borussia Mönchengladbach)
Christian Fuchs (Leicester)
Markus Suttner (Ingolstadt)
Sebastian Prödl (Watford)
Kevin Wimmer (Tottenham)
Florian Klein (Stuttgart)

Midtbane:
Stefan Ilsanker (Leipzig)
Marko Arnautovic (Stoke)
Zlatko Januzovic (Werder Bremen)
Martin Harnik (Stuttgart)
Julian Baumgartlinger (Mainz)
Alessandro Schöpf (Schalke)
Marcel Sabitzer (Leipzig)
Jakob Jantscher (Luzern)
David Alaba (Bayern München)

Angrep:
Rubin Okotie (1860 München)
Lukas Hinterseer (Ingolstadt)
Marco Janko (Basel)

Østerrike reiser til EM med kun en spiller fra hjemlig liga. Nemlig keeper Robert Almer. Ellers er det hele 16 spillere som spiller på de to øverste nivåene i Tyskland. Hvor Bayern Munchen-spilleren David Alaba er den store stjernen det østerrikske folk setter sin lit på. På landslaget er Alaba mannen som styrer midtbanen, og sammen med Marco Janko, Arnautovic, Fuchs, Januzovic og Dragovic er det ingen tvil at det oser kvalitet i laget. Landslagstrener Marcel Koller har fått frem et solid mannskap med et godt samhold som kan engasjere og overraske mange i sommer.

Startoppstillingen til Østerrike ser sterk ut, og de har flere som kan komme inn fra benken å sette sitt preg på kampene. Utfordringen til  Marcel Koller er om slitasjen, skadene og suspensjonene treffer dem. Skal Østerrike klare målet om en kvartfinale bør dette unngås. De reiser til Frankrike med en tropp hvor 16-17 av spillerne holder høyt nivå, men bak dem er det ikke like mye å skryte av. Klarer derfor Østerrike å unngå skader og unødvendige suspensjoner, kan dette mannskapet nå langt.

Gruppen:

Østerrike ble trukket i Gruppe F hvor de resterende lagene er Portugal, Island og Ungarn. Island imponerte alle når de kvalifiserte seg fra en meget tøff pulje. En pulje så tøff at bronsevinner fra VM i Brasil, Nederland, ikke klarte å komme seg videre fra. Ungarn sin vei til EM er kjent for oss nordmenn. Da det var de som var våre overmenn i play-offen, mens Portugal vant puljen sin uten å imponere. Vi tror at Østerrike er fullt kapable til å slå Portugal og dermed vinne puljen. Island og Ungarn skal ikke by på nok utfordringer for de to andre lagene som klart stikker seg ut. Dette skal være  en overkommelig pulje for EMs «dark horse», og med puljeseier er målet om kvartfinale bare en kamp unna.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -