Euro 2016: Romania – Går de også ubeseiret gjennom her ?

663

Romania – Pottetett bak, men sliter med å score mål

Ingen lett oppgave for Romania i årets Euro 2016, men har likevel en god mulighet for å ende opp på 2 plass. Romana er i gruppe med vertsnasjonen, Frankrike, sammen med Sveits og Albania. Sist nevnte er et lag Romania absolutt bør få med seg alle poengene.

Litt historie om det rumenske fotballaget

Det rumenske fotballandslaget ble stiftet i 1909, og ble medlem av FIFA i 1930. Romania kom seg til kvartfinalen i Euro 2000, men der endte det for de gule. Romania har aldri kommet lenger enn en kvartfinale i Euro noensinne. De 3 siste Euroene, har de 2 ganger blitt slått ut i kvalifiseringen, mens i 2008 ble de slått ut i gruppespillet. I VM sammenheng har det heller ikke vært mye fryd i den rumenske leiren. Romania har ikke spilt i VM siden 1998, både i 2002, 2006 og 2010 ble de slått ut i kvalifiseringen. Men tilbake til 1990, 1994 og 1998 ble det både 2 åttendelsfinaler og 1 kvartfinale på laget. Her var jo legendene Gheorge Hagi storscorer som gjorde det meste selv som spiss på landslaget. I bakre rekker var det Gheorghe Popescu som holdt det tett. Vi alle husker disse fra VM 1990 i Italia.

- Annonse -

Romanias lag for Euro 2016 er:

KEEPERE

Ciprian Tatarusanu – Fiorentina

Costel Pantilimon – Watford

Silviu Lung – Astra Giurgiu

 

FORSVARERE

Cristian Sapunaru – Pandurii Targu Jiu

Alexandru Matel – Dinamo Zagreb

Vlad Chiriches – Napoli)

Valerica Gaman – Astra Giurgiu

Cosmin Moti – Ludogorets)

Dragos Grigore – Al-Sailiya)

Razvan Rat – Rayo Vallecano

Steliano Filip – Dinamo Bucharest

Alin Tosca – Steaua Bucharest)

 

MIDTBANESPILLERE

Mihai Pintilii – Steaua Bucharest

Ovidiu Hoban – Hapoel Beer Sheva

Adrian Ropotan – Pandurii Targu Jiu

Andrei Prepelita – Ludogorets

Adrian Popa – Steaua Bucharest

Gabriel Torje – Osmanlispor

Alexandru Chipciu – Steaua Bucharest

Alexandru Maxim – Stuttgart

Nicolae Stanciu – Steaua Bucharest

Lucian Sanmartean – Al-Ittihad

 

SPISSER

Claudiu Keseru – Ludogorets

Bogdan Stancu – Genclerbirligi

Florin Andone – Cordoba

Denis Alibec – Astra Giurgiu

Ioan Hora – Pandurii Targu Jiu

Andrei Ivan – CSU Craiova

 

Kvalifiseringen:

I Euro 2016 kvalifiseringen endte Romania på en god 2 plass, bak Nord Irland med kun ett poeng. Selv om Romania scorte meget få mål på 10 kvalikkamper (11 stk), har de virkelig imponert. Ingen tap har det blitt for de gule i hele kvalifiseringen. 5 seire og 5 uavgjort, og har sluppet inn kun 2 mål. Noe som må sies er en vanvittig bra prestasjon.

 

Vurdering av laget:

Romania er et meget god defensivt lag, med både Pantilimon og Tatarusanu i mål. Tatarusanu har sett kun 2 ballen gått forbi han i kvalifiseringen på 9 kamper, mens Pantilimon har kun stått 1 kamp, og har klart å holde nullen i den. I forsvaret har de Napolis stjerne, Vlad Chiriches og Rayo Vallecanos stjernen Razvan Rat som er de mest kjente spillerene. Begge spilte så å si alle kampene i kvalifiseringen og er klare for å møte tøffere motstand i Euro 2016. På midtbanen er det Alexandru Maxim fra VfB Stuttgart som er en av hovedpersonene. En ung og lovende midtbane spiller som absolutt har fått tilliten hos Anghel Lordanescu. Noe som også må nevnes er at Romania stiller med 3 spillere (Claudiu Keseru , Cosmin Moti  og Andrei Prepelita )som vanlig spiller sammen i rumenske Ludogorets, noe som absolutt kan være en stor fordel. Disse er også fordelt over hele banen, en i forsvar, en på midten og en angriper.

 

Siste treningskamp:

I sist treningskamp ble det helt noe annet enn det vi har vært vandt med, med Romania. Det ble ingen målfattig kamp mot Ukraina, der Ukrania vant til slutt 3-4, etter et massivt avslutning av første omgang og starten på andre omgang, der Ukrania snudde kampen fra 1-0 til 1-4 på 17 minutter. Romania kom tilbake på sluttet og puttet 2 mål, og fikk ikke det siste for å ha snudd det til uavgjort.

 

Vurdering av gruppen:

 Som jeg også skrev i innledningen, så må Romania satse tungt på sitt defensive preg, noe som absolutt kan være en god fordel for de, og klarer de å opprettholde slik de har gjort i kvalifiseringen, vil Romania være en lag som de andre vil slite i mot, noe som gjør at de kan ansees å ta rotta på både Sveits og Albania og kapre 2. plassen. Vi har våre tvil i at de vil komme ut fra gruppen på toppen, da Frankrike, som har hjemmebane vil gi alt de har for å komme lengst mulig i sitt eget EM. Men Romania kan overraske til de grader, og de har tidligere i mesterskapene kommet seg helt til kvartfinalen, og det kan likegreit skje i dette EM’et. Romania møter Frankrike i EM først kamp, så vi vil kunne se hvordan det vil påvirke resten av konkurransen for de gule.

 

Romanias kamper i gruppespillet:

10.06     Frankrike – Romania      kl. 21:00

15.06     Romania – Sveits             kl. 18:00

19.06     Romania – Ungarn          kl. 21:00

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -