Everton og Palace delte poengene i sjansebonanza

103

(Everton 1-1 Crystal Palace) Det var en aften full av sjanser på Goodison Park mandag kveld.

Crystal Palace er aldri lette å bryne seg på når de kommer på besøk. Siden Alan Pardew tok over jobben som manager i januar, har de tatt mest poeng på bortebane av samtlige lag i Premier League. Denne sesongen sto de med sterke 4-0-2 og bare 5 baklengs før denne kampen.

Det var likevel store forventninger til et Everton-lag som var i bra form og hadde levert haugevis av mål den siste tiden.

Etter et rolig første kvarter på Goodison Park, skulle tempoet skrus opp og fin-spillet slippe til. Etter 16.minutter var bortelaget nære da Bolasie svingte inn et nydelig innlegg til Connor Wickham. En strålende redning fra Tim Howard hindret scoring.

Fem minutter senere var det hjemmelagets spiss som var på ferde. Lukaku kom seg forbi to mann og avsluttet hardt, men ballen traff stolpen, og det sto fortsatt 0-0.

Everton var det førende laget i kampen, og de hadde ballen mest mot et kompakt sør-London lag som på sin side var farlige på overganger.

Sjanser på løpende bånd

Kampbildet fortsatte ganske likt som i første omgang. Everton hadde mye ball og gjestene konsentrerte seg mest om å forsvare seg. Anført av Barkley, Deulofeu og Lukaku skapte de mye liv og røre fremover for The Toffees.

Etter 53.minutter snappet TV-kameraene opp Gareth Barry med et skikkelig tak i Jedinaks trøye inne i feltet. Dommer Craig Pawson foretok seg ingenting og Palace hadde all grunn til å føle seg snytt.

Etter dette skulle det meste dreie seg om Everton. Hjemmelaget skapte et godt trykk og skapte flere gode muligheter. Blant annet headet Palace-spiss Connor Wicham ballen i egen tverrligger.

Og selv om Everton-fansen hadde revet av seg det de hadde av hår, så skulle det bli enda verre for dem.

I kampens 75.minutt fant en corner fra Jason Puncheon hodet til Scott Dann. Midtstopperen stanget bortelaget i ledelsen mot spillets gang, selv om også de også hadde hatt sine sjanser tidligere i kampen.

Dann, som er født i Liverpool, og som egentlig er Liverpool-fan, senket nettopp Liverpool på Anfield tidligere denne sesongen. Han gikk dermed mot å senke sin andre Liverpool-klubb på kort tid.

Men slik ble det ikke.

Endelig for Lukaku

Etter at Lukaku traff tverrliggeren for andre gang etter 78 minutter, skulle det endelig løsne for den belgiske spissen. En for kvelden aktiv Deulofeu slo et hardt og lavt innlegg som forandret litt retning i Gareth Barry, og fant Lukaku på bakerste som satte inn utligningen.

Everton jaget det de maktet etter utligning i sluttminuttene, men Alan Pardew’s gutter holdt stand og tok med seg ett poeng hjem til London.

Poenget fører Palace opp til en 6.plass, mens Everton befinner seg på 9.plass, ett poeng bak kveldens motstander.

Mål: 0-1 (76) Dann • 1-1 (81) Lukaku

Ballbesittelse: 62% – 38%
Avslutninger: 19 – 14
Avslutninger på mål: 4 – 5