Fabio Quagliarella tangerer Serie A-målrekord

186

Sampdoria slo Udinese 4-0 men kampen er minneverdig først og fremst for kapteinen har tangert en historisk rekord i Serie A.
To straffemål mente at Quagliarella har nå scoret i 11 kamper på rad, akkurat som Fiorentinas idol Gabriel Omar Batistuta klarte å gjøre i starten av 1994-95 sesong. Merkelig nok, kom Batigol sin ellevte scoring akkurat mot Sampdoria.

Quagliarella fortjener enda mer ros for han er 36 år gammel og spiller i et lag som ikke har store ambisjoner. I tillegg har han sjelden vært en ekte måltyv gjennom karrieren sin: en brukbar kant/spiss som kunne tilby med et dusin mål i gode sesonger.
Derimot i de to siste årene har Quagliarella funnet seg. Sampdorias miljø har trolig hjulpet: relativt lave forventninger, mer fokus på innsats enn på resultater.

«Forræder» i Napoli

Akkurat dette han trengte for å overkomme en veldig komplisert tid i livet. Noe som kunne ødelegge Quagliarella som proff og som menneske.
Overgangen til Napoli i 2009 var en drøm i oppfyllelse for ham, men det fort endret seg til et mareritt. Etter en veldig god debutsesong ble Quagliarella plutselig lånt ut til erkerivalene Juventus.
Supporterne var rasende, enda mer enn vanlig for forræderen var en gutt fra Napoli-området som hadde ventet hele proffkarrieren til å komme hjem.

Et skjult mareritt

Noen år senere avslørte Quagliarella at han måtte flytte fra byen for han og familien hadde fått trusselbrev og var utsatt for pengeutpressing. Rykter gikk at spilleren var involvert med Camorra (Napoli sin egen mafia) og at det var bevis om elleville fester med narkotika og mindreåringer jenter.
Til slutt viste det seg at en venn til spilleren stod bak blackmail, en politimann til og med. Den samme mannen Quagliarella hadde stolt på for å ta vare på saken.
Da Fabio flykte fra Napoli kunne han ikke forklare og unnskylde seg med Napoli-tilhengere, for han fryktet for livet sitt og løsningen var langt unna.
Den ugunstige historien fikk en happy ending bare i 2017 etter at politimannen ble dømt i 4 år og 8 måneder fengsel. Quagliarella fortalte sin odyssé på en populær TV-sending og fansene i Napoli fikk endelig vite sannheten og tilgi ham.

- Annonse -

Messi, Gerd Müller, Vardy og… Masnaghetti

Quagliarella er nå i godt selskap blant de farligste i italiensk fotball. Når det gjelder europeisk toppfotball er Serie A rekord «bare» den fjerde beste.
Nummer 1 er ingen annen enn Leo Messi. I 2012-13 scoret ham 30 mål på utrolige 19 strake kamper, pluss ytterligere 3 på 2 etter han var tilbake fra en lårskade. Hverken man teller kampene Messi spilte i (21) eller de som han kunne spilt (19 og da mistet han tre) topper La Pulga tabellen likevel med stor avstand fra andreplass.

Tyske målkonge Gerd Müller sitter komfortabelt med sølv. 16 kamper med nettkjenning mellom september 1696 og mars 1970.
Hvis disse er velkjente superstjerner i sin tid, bare de mest beleste fotballfanser skal gjenkjenne mannen i tredjeplass.
Serge Masnaghetti spilte for Valenciennes i 1962/63 da han scoret i 13 kamper på rad, i en imponerende 33 scoringer i sesongen. Året etterpå fikk den lovende karrieren en tidlig slutt på grunn av an hjerteanfall som tvang han til å legge opp i 1965.

Som sagt ligger Serie A sine beste på fjerde, sammen med Premier Leagues Jamie Vardy. Spissen scoret 11 strake ganger da han og Leicester City overrasket og forhekset hele verden og tok gull i tidenes eventyr i modene fotball.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -