Før kampen: Chelsea – PSG

463

Før kampen: Chelsea – PSG

1-2 sammenlagt før kveldens oppgjør.

Chelsea har tapt kun èn kamp i alle turneringer under Guus Hiddink. Siden han tok over for Josè Mourinho i desember er det bare kampen mot nettopp PSG i Paris, hvor Chelsea har gått i garderoben med tap. Det har riktignok også blitt mye uavgjort hjemme i Premier League, men laget har klatret jevnt og trutt og kan – om man ser optimistisk på det – klare å komme seg inn blant topp 4 i ligaen enda. Rent teoretisk er det fullt mulig, men det er mange lag som må passeres og man må vinne nesten hver kamp.

Derfor er det nok FA-Cupen og det å ta seg videre i Champions League i kveld som er hovedprioritet på Stamford Bridge nå. Og med 1-2 og et borte-mål med seg fra Paris har de et godt utgangspunkt foran kveldens oppgjør. Laget har som sagt hevet seg voldsomt under Hiddink og det er ikke bare resultatmessig, men også spillemessig at man har tatt store steg. Laget ser nå mer likt ut som de gjorde i fjor da de vant ligaen, og ingrediensene for et fyrverkeri av en fotballkamp mellom to gode lag er absolutt til stede. Lagene møttes i sluttspillet av Champions League også forrige sesong. Da vant Pariserne etter ekstraomganger, selv om Zlatan Ibrahimovic ble kontroversielt utvist tidlig i kampen. PSG imponerte den gangen stort med 10 mann og henter de opp en slik prestasjon får Chelsea det tøft, og den nøytrale seer får en meget severdig kamp.

PSG har hatt en fantastisk sesong til nå. Man hadde i praksis allerede vunnet Ligue 1 etter 15 kamper og akkurat som forrige sesong kan man ende opp med å vinne alle de tre franske turneringene. De gikk helt til 28.februar før sesongens første tap kom, 1-2 borte for Lyon. I helgen klarte man heller ikke å slo Montpellier hjemme (0-0), selv om manager Laurent Blanc hvilte mange spillere med tanke på kveldens batalje i London. At PSG de siste to kampene har vist svakhetstegn trenger ikke bety noe som helst, og i helgen hvilte man som sagt mange spillere.

- Annonse -

Med 2-1 ledelse fra første kamp er det Chelsea som må fremover på banen og det kan passe laget fra Paris veldig bra. Med mye fart offensivt er de gode på overganger og scorer de først i kveld må Chelsea ha tre scoringer for å gå videre, og om de scorer to ganger må Chelsea ha fire. Alt dette på grunn av den velkjente bortemålsregelen.

Alt ligger dermed til rette for et tett, intensivt og fartsfylt oppgjør.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -