Tippeligatipset 2016 Strømsgodset Toppfotball: Medaljefeber i Drammen

807

Medaljefeber i Drammen

Men holder det til gull? Vi ser på Godset i vårt nyeste tabelltips.

Konkurransen er neppe mindre enn i fjor. Solskjær er tilbake i Molde, Odd er bedre enn på lenge og Rosenborg er fortsatt et lag og regne med. Godset vil få det tøft, men de leverte en suveren høstsesong under Bjørn Petter Ingebrigsten og er blant favoritter til å kapre en av de tre medaljene og europa-liga spill.

Skråblikk; Deila borte, assistenten Nielsen inn. 

- Annonse -

Ronny Deila fikk etter flere suksess-sesonger tilbud av skotske Celtic og takket ja, Nielsen tok over og ledet laget til en god 4. plass. Året etter skulle likevel ikke gå så bra som drammenserne håpet på Nielsen fikk en dårlig start og valgte å takke for seg i høstparten av sesongen. Godset valgte å se i sine egne rekker etter erstatteren som til slutt ble Bjørn Petter Ingebrigsten. BP Ingebrigsten snudde skuta og ledet laget til en solid 2 plass og var nære på å snyte RBK for seriegullet på tampen.

Godset fra Drammen

Strømsgodset Toppfotball ble stiftet i 1907 og kommer fra fra Drammen. Godset som de forkortes er en del av allianseidrettslaget Strømsgodset IL. Laget spiller sine hjemmekamper på Marienlyst der tilskuerrekorden er 16 687 mot RBK i 1969. Bjørn Petter Ingebretsen har vært klubbens hovedtrener siden mai 2015, Strømsgodset har tilsammen vunnet to seriemesterskap og fem norgesmesterskap.

Midt på tre i oppskjøringen

Strømsgodset har hatt en en midt på tre oppkjøring resultatmessig. Godset åpnet med 2-1 seier mot Piast fra Polen og forfulgte med 2-0 mot Kroatia Zagreb som er et av balkans beste lag. Så kom et trippelttap: 1-0 mot Litex, 2-1 mot Odd og 2-1 mot Dinamo Kyiv, før de klarte 1-1 mot det russiske storlaget Dinamo Moskva. Så 2-0 seier mot Shakhtyor og 3-3 mot rivalene Vålerenga i generalrprøven.

Overganger;

Inn;

Ut; Muhammed Keita (Permanent), Nana Boateng (City), Jonathan Parr (Ipswich, permanent) og Tommy Høiland (Molde), Junior (Everton)

Ut;

Jørgen Horn (Elfsborg), Iver Fossum (Hannover 96), Thomas Lehne Olsen (Tromsø), Gustav Wikheim (Gent), Florent Hanin (St. Gallen), Marco Tagbajumi (AEL Limassol), Bassel Jiradi (LSK), Borger Thomas (Nybergsund), Anders Gundersen (Sandefjord), Peter Kovacs (Sandefjord) og Marvin Ogunjumi (Suwon)

Vurdering av stallen;

Keepere;

To nokså solide keepere. Espen Bugge Pettersen hadde en ok sesong i fjor, men spørs om 35 åringen har kvalitetene inne i seg i år og. Startet samtlige 30 kamper i fjor og slapp inn 44 mål. Soleklart førstevalg i år.

Bugge Pettersen får konkurranse av Lukasz Jarosinski. Den tidligere Hønefoss keeperen, fikk null kamper for Godset i fjor og er sånn sett ikke Tippeliga-kvalitet.

Forsvar;

Jørgen Horn er borte. En bauta i Godsets forsvar. Mister en duellsterk spiller, men har flere gode alternativer ellers. Pasningssterke Lars C. Vilsvik vil ta plass på høyrebacken og er av tippeligaens beste. Kan bekle begge sider. Høibråten og Madsen ser ut til å blir lagets stopperpar ut i fra treningskampene. Har en spennende Valsvik i bakhånd. Nysigneringen Parr blir klubbens ubestride valg på venstreback.

Parr tilbake i norsk fotball. FOTO; dagbladet.no
Parr tilbake i norsk fotball. FOTO; dagbladet.no

Ellers er lynraske Mounir Hamoud en aktuell kandidat på både høyre- og venstreback. Har også spennende unggutter i Harald Bredeli og Christopher Lindquist som sikkert vil få sjansen hos de blå.

Midtbane;

Hadde de hatt Fossum og Wikheim der, så hadde de kanskje hatt Skandinavias beste midtbane. Men de er borte og inn har Keita kommet permanent og Francesco Junior er tilbake.

Abu og Nana blir nok de sentrale med Petter Vaagan Moen i tierrollen. Keita og Storflor på vingene som gir både hurtighet i Keita og en kruttsterk innleggsfot i Storflor.

Har Martin Rønning Ovenstad som et spennende alternativ og som vil rotere med de fleste. Ovenstads styrke er at han kan spille overalt på midtbanen og er alt i alt en «allround» spiller. Tokmac Nguen er en av Godsets hurtigste spillere, kan være et god backupalternativ for Keita og Storflor, men ingen toppkvalitet på han tiltross for sine 20 år.

Angrep;

Med sine 67 skårede mål i fjor, så er den nest høyest av samtlige lag. Skåret 12 mål på åtte treningskamper. Skapte en del sjanser og mål i fjor og hadde totalt 14,3 sjanser i gjennomsnitt pr. kamp i fjor hvorav 5,93 på mål som gjør at de får en treffsikkerhet på 41%

Marcus Pedersen vendte tilbake til Drammen i fjor sommer og skåret 11 mål på 10 kamper. Imponerende og det blir nok mer Pedersen-show denne sesongen. 25-åringen kommer til å være førstevalget med en god Tommy Høiland som andrevalg. Kastrati og Sørum følger etter.

Konklusjon; Hvorfor blir det bronsje på Godset?

Det blir uten tvil et rotterace om topp fire. Godset har en meget god tropp og har forsterket med Parr på backplass. Fossum borte, men ganske sikker på at Abu og Nana fyller de hullene. Nærmest avhengig at Pedersen fortsetter der han slapp i fjor. Godset er et av de beste hjemmelagene og tapte en kamp (2-0 mot Stabæk) og den trenden må fortsette, ellers blir det viktig å ta poeng mot de lagene de skal slå borte og ikke rote bort poeng der.

Bjørn Petter Ingebrigsten har gjort Godset om til et vinnerlag etter at David Nielsen fikk fyken i fjor høst. «Deila» fotballen er tilbake og det er et offensivt Godset som jager medalje. Så kan man spørre seg, holder det til gull?

Intervjuet

Vi har tatt en prat med Godset-kometen Martin Rønning Ovenstad i forkant av årets sesong.

Hva tenker du om at Fotballnerd.no tipper laget ditt på 3-plass?

Ovenstad; 3 plass høres ut som en fornuftig plass å tippe oss på. Vi er ett lag som helt klart skal være med å kjempe om medalje, men vi er ydmyke og ser at det blir hard kamp om alle de 6-7 øverste plassene!

Hva er dine personlige mål for sesongen?

Ovenstad; Mine personlige mål er å hjelpe laget til å prestere bra, hvis laget presterer bra så blir spillerne mer attraktive, og motsatt!

Hva har klubben som mål for sesongen?

Ovenstad; Vi har ikke satt noe konkret «mål» enda, men som sagt så bør vi være med å kjempe om medalje.

Fotballnerd.no sitt tabelltips:

1. Rosenborg

2. Molde
3. Strømsgodset

4. Odds Ballklubb

5. Viking
6. Vålerenga
7. Stabæk
8. Lillestrøm
9. Brann
10. Sarpsborg 08
11. Aalesund
12. Tromsø
13. FK Haugesund

14. Start


15. Sogndal

16. FK Bodø Glimt

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -