Uenighet om mulig rødt kort: – Veldig billig

426

Niklas Gunnarsson. Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Den mest omdiskuterte situasjonen i kampen mellom Mjøndalen og Strømsgodset skjedde rett før pausen. De involverte er uenige i sine vurderinger.

Ole Amund Sveen ble sendt i bakrommet med en ball over Strømsgodsets forsvarslinje. Niklas Gunnarsson rev ned motspilleren og fikk gult kort, til protester fra Mjøndalen-spillerne som krevde Godset-stopperen utvist.

– Jeg tenker først og fremst det er en god ball, så er det et godt løp av Sveen. Han kommer mellom meg og Vilsvik. Jeg får høre ganske sent at han er bak meg. Jeg får litt kontakt med ham, men jeg føler ikke det er rødt kort, sier Gunnarsson til Fotballnerd.no.

- Annonse -

Sveen mener han kunne ha kommet alene med keeper i situasjonen.

– Det er ganske enkelt å se at jeg blir revet lett ned og kunne ha kommet alene med keeper. Jeg tror jeg hadde fått tatt med neg ballen, men det er litt vanskelig å si når jeg blir revet ned, sier Mjøndalen-spilleren til Fotballnerd.no.

Gunnarsson konkluderer med at det gule kortet var i orden, men at han ikke burde ha blitt utvist.

– At det er gult det er helt greit, men rødt kort da ødelegger man kampen, mener Gunnarsson.

Denne vurderingen er ikke Sveen enig i.

– Jeg synes det gule kortet er veldig billig.

– Skal være høyt under taket

Gunnarsson argumenterer hvorfor han mener det var riktig å ikke bli sendt av banen. Samtidig roser han kampledelsen til dommeren Espen Eskås.

-Majoriteten av dommerne i Eliteserien har snakket om at det skal være høyt under taket og alle sånne ting på kampene, at man får lov til å ha litt temperatur. Hvis man gir meg direkte rødt da kommer man på en linje der det blir veldig mange gule og eventuelt røde kort i Eliteserien. Det var bra at han ikke gjorde det. Jeg synes han har god kontroll. I sånne derbykamper som her er det mye følelser og reaksjoner blant publikum, og hvis man har en lav linje da, blir det ekstremt mange kort og stopp i situasjoner, og da tror jeg dommerne mister kontrollen, sier midtstopperen.

– Regelrett sabotasje

Sveen synes ikke Gunnarssons argumentasjon kan brukes i den aktuelle situasjonen, og utdyper hvorfor han mener Gunnarsson burde ha fått marsjordre.

– Det er jo å ta fra meg en stor målsjanse og han river meg ned bevisst. Jeg kan ikke skjønne at det ikke er rødt kort. Jeg hører at han snakker om å legge lista høyt, men det har ingenting med å legge lista høyt å gjøre. Hvis man snakker om lista er det stygge taklinger og sånne ting, den her er jo bare regelrett sabotasje. Som jeg kjenner til regelverket burde det være rødt kort, argumenterer Sveen.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -