Ovenstad scoret i derbyet: – Jeg drømte om det før jeg kom hit

325
Martin Rønning Ovenstad. Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Martin Rønning Ovenstad sendte Mjøndalen i føringen mot Strømsgodset, men det holdt bare til ett poeng. Han og lagkameraten Ole Amund Sveen synes Mjøndalen har fått litt dårlig betalt.

Tolv minutter etter pausen tok Ovenstad imot en crosser fra Benjamin Stokke, dro innover og skruet ballen i lengste hjørne. Målscoreren synes det var en herlig følelse å score i «Ælv Classico».

– Det er jo stort, selvfølgelig. Det er jo noe man drømmer om. Det er ikke mange som scorer hver kamp. I den kampen her er det ekstra spesielt å score. Jeg drømte om det før jeg kom hit. I noen uker framover har jeg øvd akkurat på de spesielle situasjonene ganske mye på trening for jeg visste at jeg kunne komme i dem. Det var en utrolig lettelse og en euforisk opplevelse å bare se den gå i mål. Det var ekstremt deilig, sier Ovenstad til Fotballnerd.no.

Allerede noen minutter tidligere kunne Mjøndalen-spilleren havnet på scoringslista. Han ble spilt gjennom av Stokke, men satte ballen i nettveggen alene med keeper.

- Annonse -

– Da er jeg mye mer alene enn det jeg tror jeg er. Jeg tenker det er en bak meg og at jeg bare må avslutte med en gang, men det er det ikke. Jeg kunne dempet og trikset og gjort hva som helst og fortsatt fått den på mål. Det er dårlig, så det er greit å få rette det opp med å score etterpå, forteller Ovenstad.

– Ett poeng føles ikke bra

Målscoreren synes laget presterte godt mot Strømsgodset etter en svakere første halvtime. Særlig andreomgangen er Ovenstad fornøyd med.

– Jeg synes de har mye ball de første tretti minuttene, så føler jeg at vi tar over litt det siste kvarteret. I andreomgangen føler jeg at vi har veldig god kontroll og skaper sjanser på løpende bånd og burde jo scoret flere mål, meg selv inkludert. Jeg føler de har én sjanse i andreomgangen som de scorer på, noe som er veldig surt. Vi er litt misfornøyde med resultatet, men en helt bra prestasjon, analyserer han.

Ole Amund Sveen er enig med sin lagkamerat.

– Jeg synes det er veldig skuffende at vi ikke vinner. Godset er best første 25, så er det vi som eier kampen. Vi er best, og når de får målet synes jeg vi har fullt momentum i kampen. Vi flytter oss kjappere enn dem, er bedre med ballen og er mye farligere. Da den scoringen kom var det fryktelig tungt. Ett poeng her føles ikke bra, sier han til Fotballnerd.no.

Mjøndalen åpnet sterkt i andreomgangen og skapte muligheter som endte med at vertene tok ledelsen. Sveen forteller at grunnlaget for det ble lagt før pausen.

– Vi skulle bygge på det vi gjorde i slutten av førsteomgangen. I starten av førsteomgangen er vi litt for feige og litt for gira tror jeg. Vi går inn og skal takle og vinne alle dueller og sparke bort ballen i stedet for å treffe en på laget. Så klarer vi å ta med ballen og treffe en på laget, og da trenger man ikke å løpe så mye uten ball. Det er også lettere å presse bedre når man først mister ballen, utdyper han.

Fornøyde med prestasjonene

Mjøndalen åpnet sesongen med en 3-0-seier mot Sandefjord, men har ikke vunnet siden. De tre kampene på hjemmebanen mot Vålerenga, Molde og nå Strømsgodset endte uavgjort, mens begge bortekamper etter seieren i Sandefjord endte med tap.

Dermed har Mjøndalen seks poeng etter like mange kamper. Ovenstad mener poengfangsten kunne vært bedre, men synes laget presterer bra på banen.

– Periodevis spillemessig og utviklingsmessig er vi fornøyde. Poengmessig er vi middels fornøyde. Det er ikke noe krise, det er ikke dritbra. Vi må begynne å ta trepoenger etter hvert, det er en selvfølge, men vi taper i hvert fall ikke like mye som vi har gjort tidligere. Vi tapte mot Viking og mot Bodø/Glimt, to ganske vanskelige bortekamper, men vi må begynne å ta trepoenger her hjemme, sier han.

Sveen er enig i at prestasjonene har vært tilfredsstillende, men hadde også ønsket seg flere poeng.

– Prestasjonsmessig er det ganske greit, men vi skulle gjerne hatt litt flere poeng. Hvis vi hadde vunnet i dag hadde jeg tenkt at det var en veldig god start. Jeg er ikke bekymret for jeg synes vi har sett bra ut. Spiller vi som vi har gjort hjemme store deler i dag og mot Molde og Vålerenga, kommer vi til å ta masse poeng her hjemme. Men det er klart, vi må begynne å vinne kamper, avslutter midtbanespilleren.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -