Frankrike er verdensmestere etter målfest mot Kroatia i finalen

295
Bilde: daniel0685, Wikimedia.

Frankrike har vunnet VM 2018. I en målrik finale slo Frankrike Kroatia 4-2, og er verdensmestere for andre gang etter 1998.

Kroatia tok initiativ, og hadde ballen mest i starten. Til tross for det klarte de ikke å komme seg forbi det tette franske forsvaret. Frankrike gjorde det de hadde gjort under hele VM: stenge rommene, prøve å vinne ballene og satse på overgangene. Ut ifra det utviklet det seg en kamp uten mange målsjanser.

Den første sjansen havnet i mål, og Frankrike tok ledelsen ut av ingenting. Griezmanns frispark ble stusset videre av Mandzukic, og forbi Subasic.

Det ble mye av det samme etter Frankrikes scoring. Kroatia kom til to avslutninger, men bommet klart på mål. Det franske forsvaret lot ikke Kroatia komme til sjanser.

I likhet med Frankrike scoret også Kroatia på sin første sjanse, og etter en dødball. Modrics frisparkvariant havnet til slutt hos Perisic som banket ballen i det laveste hjørnet fra 15 meter.

Ti minutter før pausen tok Frankrike ledelsen igjen. Etter et hjørnespark spratt ballen på hånda til Persic. Etter VAR bestemte dommeren seg til å blåse straffe til Frankrike – en feil avgjørelse. Griezmann konverterte straffen. Scoringen var samtidig Frankrikes eneste skudd på mål i første omgang.

Rett etter hadde Kroatia muligheten til å utligne igjen, men Rebic fikk ikke kontroll på ballen som dermed ble keepermat for Lloris. Kroatia var også nære ved noen dødballer, men ble blokkert eller kom ikke på ballen.

Også etter pausen begynte Kroatia best. Lloris måtte i aksjon mot Rebic etter allerede to minutter.

Deretter var det likevel Frankrike som utnyttet rommet de offensive kroatene bød på. Subasic reddet mot Mbappé fra spiss vinkel. Fem minutter senere banket Pogba ballen i mål fra 16 meter.

Enda fem minutter senere økte Frankrike ledelsen på nytt. Mbappé klinket til fra utenfor sekstenmeteren, Subasic kom ikke ned fort nok, og måtte hente ballen ut fra nettet igjen.

Målene til Pogba og Mbappé var ikke utagbare, men heller ikke keepertabber. Keepertabben fulgte tre minutter senere. Lloris prøvde å drible mot Mandzukic, men mistet ballen som havnet i mål.

Deretter var det bare Kroatia som angrep. Til tross for et meget offensivt lag og noen avslutninger, ble det likevel ingen flere scoringer.

Frankrike er dermed verdensmestere. Kroatia har spilt en meget bra turnering, og kan være stolte på andre plassen.