Fredrikstad seier i Østfoldderby

261
Moss FK
Moss logo

Igjen var det klart for et Østfoldderby i cupen for menn, denne gangen var det Moss FK som skulle ta i mot Fredrikstad FK på Melløs stadion.

Moss og Fredrikstad har møttes i cupen før også, i 2013 gikk FFK videre etter at de slo Moss 0 – 2 på Melløs stadion, de møttes også en gang før det her i 2004, da endte kampen 1 – 1 og gikk til straffesparkkonkurranse. En konkurranse Moss gikk seirende ut av med tidligere FFK spiller Vidar Martinsen på laget sitt.

FFK scoret to i første

Det skulle ikke gå mer enn 3 minutter før Moss får frispark på stadion, Youssef Chaib prøver å legge frisparket inn  men frisparket går over alle og bak målet til Håvar Jenssen.  3 minutter senere så er Moss farlig frempå igjen, Ajeti får ballen i bakrom på venstresiden og legger inn, men der dukker etter mye om og men Netan Sansara opp og får klarert ballen.  Kampen bølger en periode frem og tilbake før Fredrikstad tar over kampen og får flere sjanser til å score på. Etter 23 minutter utfordrer Moustapha Ndaiye på høyrekanten, Ole Lønn Jensen feller Ndaiye og FFK får frispark i god innleggsposisjon, den skal Patrik Karoliussen ta. Karoliussen tar fart og fyrer løs, ballen får god fart og dupper ned i hjørnet, dermed leder FFK 1 – 0 på Melløs stadion.

Det skal kun gå to minutter igjen, så er FFK frempå igjen. Ndaiye blir spilt frem på venstrekanten av Patrik Karoliussen, denne gangen løper han seg fri fra Ola Lønn Jensen og prøver å skyte, men keeper Skjellin redder, i returrommet venter Sanel Kapidzic som enkelt kan sette inn 2 – 0 målet for FFK, et resultat som også står seg til pause.

Kaos i Fredrikstad forsvaret

Hva som skjer med Fredrikstad i 2 omgang er ikke godt å si, etter en stund virker det som om Fredrikstad ”sovner” litt og får problemer mot et Mosselag som prøver å spille seg inn i kampen igjen, men det er FFK som starter best. Etter 53 minutter er Chaib uheldig og slår ballen bort på egen halvdel. Karoliussen plukker opp ballen og setter fart fremover på banen, på rundt 20 meter fyrer han løs men ballen går til side for målet. Fire minutter senere er samme mann frempå igjen, men også denne gangen går skuddet over målet til Skjellin.

Så har Fredrikstad flaks som ikke får en redusering mot seg. Moss biter seg fast på Fredrikstads halvdel og får to cornere på rad, på den andre corneren kommer Håvar Jensen ut og bommer på ballen, ballen treffer en Mosse spiller som bare kan sette ballen enkelt i målet, men utrolig nok skyter han ballen over og FFK fortsatt med 2 målsledelse.

Så skal det gå en stund før det igjen skjer noe på Melløs, etter 69 minutter spilles Ndaiye  igjennom, men han går akkurat i offside.  Så etter 77 minutter så blir Ndiaye dratt ned i feltet av en mosseforsvarer, FFK og Ndaiye roper på straffe, noe de også skulle hatt. Det får de ikke, og Ndiaye får gult kort etter å ha kjeftet på dommeren over halve banen. Etter 79 minutter har FFK igjen sjansen til å punktere kampen, Badr Rahhoui blir spilt gjennom Mosseforsvaret, han fosser fremover og kommer alene med Skjellin sammen med Mars Andre Kaland, men isteden for å sentre til Kaland og spille ut Skjellin så velger Badr å prøve seg på et skudd som går rett på keeper og Moss får klarert unna. Ikke bra valg av unggutten hos Fredrikstad.

Etter 84 minutter så er det Moss som er farlig frempå, Moss er i angrep og kommer inn i 16 meteren til FFK. Der blir de stoppet av Netan Sansara som er tøff i duellen med en mossespiller og Moss får straffe, den tar Bajram Ajetti og setter sikkert imålet og dermed er Moss med i kampen igjen og det blir ny spenning på Melløs stadion.

Nå tar Moss mer over i kampen, etter 86 minutter kommer Chaib på løp nedover på venstrekanten, og han får lagt inn til Stensrud Ness som skyter rett på Håvar Jensen i FFK buret. Så er det ny corner til Moss i det 90 minuttet, Ajetti får ballen og står helt alene på 11 meter og kan bare sette ballen i målet, men igjen feies ballen laaaaangt over FFK målet.  Det legges til 5 minutter, men til ingen nytte. Fredrikstad er heldige og vinner 2 – 1 over Moss, som har hatt en mørk sesongstart i 2 divisjon og ligger langt nede på tabellen i 2 divisjon.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: