Fullt kaos i Serie B

193
Serie B logo

Italias neste øverste divisjon Serie B har fått en turbulent start. og problemene ser ikke ut til stoppe med det første.

Italia har en rik fotballhistorie med fire VM-triumfer, klubbene har også hevdet seg bra i Europacuper. Befolkningen i Italia er besatt av fotball. Men landet har også en fryktelig historie med masse annet. Presidenter som gjør hva de ønsker, hoppende fans, og opptil flere kampfiksing matchfiksere er også en del av Italias fotballhistorie, og i løpet av denne tiden er det skrevet et nytt kapittel.

Denne gangen handler det om Italias neste øverste divisjon Serie B. Tidligere i sommer ble de tre klubbene Bari, Avellino, og Cesena nektet å bli med i ligaen, grunnet konkurs. Sistnevnte var også involvert rundt prisen på en spiller sammen med Chievo. Klubbene skulle bli erstattet av en klubb fra Serie C, men forbundet valgte å fortsette med 19 lag i stedet for 22 lag. Det har skapt en skjev fordeling på kampdager, mens de allerede vært tre runder av serie B har kun Serie C fullført en runde.

Ifølge fotball-italia.net har Serie C-klubbene Ternana, Siena, Pro Vercelli, Novara og Catania nå appellert til den italienske regjeringen og håpet at staten vil gripe inn og løse konflikten. Virtus Entella ble opprinnelig tatt med i avtalen mellom klubbene, men har siden nektet å signere, fordi de har blitt tillatt i deres sak mot Chievo og Cesena. Entella mener de burde spille i serie B, nå har Cesena gått konkurs. Entella har derfor teknisk rett til å spille i serie B i stedet for serie C. Problemet er at begge ligaene allerede har gjennomført minst en spillrunde.

Entellas kamper har hittil blitt suspendert, mens resten av kampene skal gå som planlagt til tross for ryktene om kanselleringer. Det som virkelig kommer til å skje, det vet ingen. Det ser imidlertid ikke ut til at de involverte parter kan finne en løsning som tilfredsstiller alle, og prosessen vil være spennende å følge i den kommende perioden. En ting er sikkert sant: Dette er alt annet en en vanlig konflikt.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -