Hodet eller hjertet

152

Claudio Ranieri har fått sparken. Smak litt på det. Det er både rart og trist. Italieneren er en hedersmann som alle gode ting burde skje med. Forrige sesong ledet han lille Leicester til tidenes lagidretts-prestasjon. Nå er han arbeidsledig.

At han nå har fått sparken setter sinnene i kok. Det er erklært unntakstilstand i både britisk og norsk presse. Men så er det en realitet å forholde seg til. Leicester er i ferd med å rykke ned. Det er ingenting som har tydet på at Ranieri er rette mann til å snu skuta. Ting tyder på at spillerne vendte han ryggen. Ryktene om misnøye i spillertroppen har surret i lufta i flere uker. Til syvende og sist må klubbledelsen ta klubbens ve og vel i beregning. Derfor er det lett å se logikken i det hele. Det er en hodet eller hjertet tankegang som så ofte før i den moderne fotballen. Hjertet sier at det er umulig å sparke Ranieri, selv om de hadde rykket ned. Hodet sier at de har tapt fem på rad i serien og ikke scoret i Premier League i 2017.

Rart tidspunkt

Det er samme uke som Leicester klarer å begrense et tap mot Sevilla i Champions League til 2-1. Det er samme uke som det er snakk om å sette opp en statue av Ranieri utenfor stadion. Timingen er i så måte rar. Midt mellom to CL kamper og rett før de skal møte Liverpool. Kampen deretter er hjemme mot Hull. Det kunne vært kampen hvor Leicester kunne snu den dårlige trenden under Ranieri. Ingen forventer at Leicester skal ta tre poeng mot et Liverpool som smadret Tottenham for to uker siden.

- Annonse -

Forståelig avgjørelse

Fem kamper på rad uten seier, laget har ikke scoret ennå i 2017 og det er mytteritilstander i spillergruppen-når eierne tar grep og får treneren fjernet så må man ha en viss forståelse for det. Selv om det er en trist sorti for hedersmannen Ranieri. Realiteten i dagens fotball er at man ikke kan skifte ut en hel spillerstall. Når spillerne ikke har tiltro til manageren lenger så er det treneren som må gå. At det skulle skje i Leicester etter fjorårets sesong hadde få kunne spå.

Sluttet å spille for han

Spillerne har vært misfornøyde med at rulleringen på laget ikke har fungert. De nye spillerne har ikke tatt nivået, deriblant Ahmed Musa. Det har ikke vært populært at han har blitt foretrukket over unge Demarai Gray. Det virker rett og slett som at spillerne har sluttet å spille for Ranieri.

Nedadgående form 

Lagene bak Leicester har begynt å plukke poeng. Per dags dato ser både Hull og Swansea bedre rustet for en nedrykksstrid enn Vardy og co. De styrer rakt mot avgrunnen. For en milliardindustri som PL klubbene har blitt er det skremmende. Inntektstapet ved å rykke ned er blytungt. Det er trist at det er blitt så brutalt, men cash is king in modern football.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -