Bundesliga: 22. runde – Lewandowski med sitt tredje hattrick denne sesongen

173

Det ble en målrik runde i Bundesliga denne helgen. Bayern stod for mange av målene i en kamp hvor Hamburg ble fullstendig knust, men Leipzig og Dortmund henger fortsatt med i kampen om ligagullet.

Bayern München – Hamburg 8-0 (3-0)

Bayern tok i mot Hamburg på Allianz Arena på lørdag. Hamburg har ikke akkurat en god historie å fortelle når det gjelder bortekamp på Allianz Arena, men også ikke på hjemmebane. Sist møte endte med 5-0 tap mot de røde fra München. Denne ettermiddagen ble heller ikke noe annerledes. Bayern starter ballet allerede etter 17 minutter da Arturo Vidal setter inn 1-0. Lewandowski er sikker og setter straffen kun 7 minutter senere, før han legger på til 3-0 rett før pausen. Kun 9 minutter ut i 2 omgang setter Lewandowski inn sitt tredje hattrick denne sesongen i alle konkurranser. Men Bayern er ikke ferdige, Alaba setter inn 5-0 før Kingsley Coman setter inn både 6 og 7-0. Robben blir sistemann på scoringslista og legger opp til 8-0.

Mål: 1-0 Vidal, 2-0 Lewandowski, 3-0 Lewandowski, 4-0 Lewandowski, 5-0 Alaba, 6-0 Coman, 7-0 Coman, 8-0 Robben.

Bayer Leverkusen – Mainz 0-2 (0-2)

Etter en tøff kamp i Champions League i uken som var, der Leverkusen snudde 0-2 til 2-2 før Atletico ble for tøffe og vant tilslutt 2-4, var det Bundesliga runde igjen. Leverkusen var favoritter foran kampen, men kreftene ble nok brukt i Champions League. Mainz starter godt og kun etter 3 minutter setter Stefan Bell inn 0-1. Ikke lenge etter er det Öztunali som setter inn 0-2 scoringen som også blir kampen siste.

Mål: 0-1 Bell, 0-2 Öztunali

Darmstadt – Augsburg 1-2 (0-0)

Darmstadt på siste plass tok i mot Augsburg i helgas runde. Darmstadt som fikk en super opptur etter 2-1 seieren over Dortmund 11. februar, men uka etter ble det tap borte mot Hoffenheim. Kanskje hjemmebanefordelen kunne gi poenger her. Augsburg tapte forrige runde 1-3 hjemme mot Leverkusen. Darmstadts, Marcel Heller setter inn 1-0 etter kun 2 minutter spill ut i andre omgang, men gleden varer ikke lenge da Augsburg får straffe 8 minutter senere. Paul Verhaegh setter ballen sikkert i nota til 1-1. Men det blir verre for de blå og hvite, for 5 minutter før fulltid er det spissen Raul Marcelo Bobadilla som setter inn seiersmålet til Augsburg og kampen ender 1-2.

Mål: 1-0 Heller, 1-1 Verhaegh, 1-2 Bobadilla

Freiburg – Dortmund 0-3 (0-1)

Freiburg hadde lite å stille opp med i helgas kamp mot Dortmund. Etter 13 minutter spill er det forsvarskjempen, Sokratis Papastathopoulos som setter inn 0-1 scoringen. Ut i andre omgang er det storscoreren Aubameyang som igjen kommer på scoringslisten etter 55 minutter spill. Pierre-Emerick har hatt en liten tørkeperiode i Bundesliga i det siste så denne smaker nok ekstra godt. Han gir seg ikke med den ene, for 15 minutter senere er han igjen fremme og setter inn 0-3 scoringen som enkelt sikrer Dortmund 3 poeng.

Mål: 0-1 Papastathopoulos, 0-2 Aubameyang, 0-3 Aubameyang

RB Leipzig – 1. FC Köln 3-1 (2-0)

RB Leipzig har ikke vært like gnistrende etter vinterpausen som før. Leipzig tapte 2 kamper i starten av februar som ga Bayern en utvidet ledelse på tabellen. Men med seier borte mot Gladbach i forrige runde, har de fått blod på tann. Köln har 2 tap og 1 uavgjort på de siste 3 kampene og møter et sterkt lag fra Leipzig i denne runden. Leipzig starter kampen meget godt og etter kun 5 minutters spill er det svenske Emil Forsberg som får ballen i nota til 1-0. I det 34 minutt er Köln spiller Dominic Maroh uheldig og sender ballen i sitt eget nett til 2-0, og det ser mørkt ut for geitene fra Köln. Men ut i 2 omgang får bortelaget endelig en redusering til 2-1 etter mål fra Yuya Osako, men Timo Wernes vil det annerledes og legger opp til 3-1 målet i det 65 minutt som også blir sluttresultatet.

Mål: 1-0 Forsberg, 2-0 Maroh selvmål, 2-1 Osaka, 3-1 Werner

Bilde: Lewandowski med sitt tredje hat-trick denne sesongen, og sitt femte hat-trick i hans Bundesliga historie.