Müller satte to bak Jarstein da HSV slo Hertha

167

Hamburger SV har ikke vært i form i det siste, men i oppgjøret mot «norske» Hertha Berlin var de klart best og vant fullt fortjent. De tok med det tre svært viktige poeng.

Første omgang var svært sjansefattig og det mest nevneverdige kom rett før pause da Gotoko Sakai skjøt et godt skudd som Rune Almenning Jarstein slo ut til corner – en god redning av nordmannen. Jarstein hadde flere bra inngrepener ellers i en omgang der HSV var hakket bedre og hadde det lille som var å skrive hjem om. En heading av Artjoms Rudnevs like utenfor fra god posisjon må også nevnes.

Hertha ligger på tredjeplass, men de kan ikke beskyldes for å spille festfotball. Safety first var åpenbart i denne omgangen, de var knapt over midtbanen.

Andre omgang startet mye friskere, og selv Hertha prøvde å angripe. Etter 58 minutter gikk HSV opp i en fortjent ledelse da Nicolai Müller utnyttet en svak klarering, og skjøt ballen litt via John Anthony Brooks og utagbart forbi Jarstein fra rundt 16 meter.

- Annonse -

Etter 66 minutter fikk Hertha sin først skikkelige sjanse (og det skulle vise seg å bli den eneste…) da keeper ga retur, og Vladimir Darida fikk ballen i god posjson. Hans avslutning traff imidlertid en oppofrende Emir Spahic sine edle deler og han ble nødt til å ta telling en stund. Men ballen gikk ut til corner.

Et kvarter før slutt satte Nicolai Müller inn sitt andre mål for dagen da han plutselig var alene med Jarstein etter flott småspill i forkant. Den norske landslagskeeperen var såvidt bortpå ballen, men ikke nok til noe annet enn å slå den opp i krysset.

Hertha beholder 3. plassen, men dagens prestasjon var ikke et topplag verdi. Per Ciljan Skjelbred spilte i likhet med Rune Almenning Jarstein hele kampen. Jarstein var god, Skjelbred som resten av Hertha middels.

For HSV var seieren svært viktig, de har tatt bare sju poeng på de siste ti kampene før dette oppgjøret, og har sett at play-off-plassen som de har berget seg på i siste liten de to siste årene, har kommet faretruende nær. Nå har de et lite pusterom med sju poeng ned til Eintracht Frankfurt som innehar play-off.

 

Kampfakta:
Hamburger SV – Hertha Berlin 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Nicolai Müller (58), 2-0 Müller (75)
Gult kort: Rudnevs, Spahic, Ekdal, Müller, HSV, Pekarik, Hertha
Tilsk: 46.136

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -