Hvem rykker ned og hvem beholder plassen?

98
Eliteserien logo

Siste serierunde av Eliteserien 2019 spilles i kveld.

Det er klart for et neglebitende nedrykksdrama. Seks lag kan potensielt rykke ned. To lag skal direkte ned og et lag til kvalik.

Nederst på tabellen før siste kamp ligger Ranheim. Mange trodde før forrige runde at de var klare for nedrykk. De fikk med seg livsviktige poeng mot Lillestrøm på søndag og derfor har de fremdeles muligheten. Men oppgaven de står ovenfor er blytung. Derby mot RBK på Lerkendal. Ranheim må ha poeng. RBK er på jakt etter Europacupspill neste sesong og trenger tre poeng. Begge lag har hatt en skuffende sesong og vill avslutte med stil. Uavgjort er nok mest sannsynlig resultat.

Over Ranheim på tabellen finner vi Mjøndalen. Begge lag har 27 poeng. Vegard Hansens mannskap trenger også poeng. Bruntrøyene møter Vålerenga i kveld. Bortelaget har sikret seg ny kontrakt og har lite å spille for. Vertene har presset på seg og med tre poeng kan de få ny kontrakt. Gjestene hadde en god sesongstart men Deilas gutter har ikke hatt noen god høst. Bruntrøyene kan avgjøre sin egen skjebne, men de må ha hjelp av resultater i de andre matchene.

På kvalikplassen ligger Tromsø. Med sine 29 poeng har de to poengs forsprang. Det hjelper litt. Men det er fire lag med 29 poeng som skal kjempe med nebb og klør. På Alfheim tar de i kveld mot Stabæk. Gutan kan avgjøre sin egen skjebne, men mye avgjøres av de andre kampene.

Lillestrøm ligger over streken, også med 29 poeng. Åråsen skjelver før kveldens møte med Sarpsborg. To lag som begge trenger poeng for å overleve. Lennartsons mannskap har ikke fått det til denne sesongen. Kveldens kamp er livsviktig for begge lag. Om det blir uavgjort kan potensielt begge lag rykke ned. Sarpsborg ligger best til av lagene med 29 poeng, men Geir Bakkes mannskap har hatt en ujevn sesong. Det blir et bikkjeslagsmål på et Åråsen med lettere snødekke.

Mellom kombatantene på Åråsen finner vi Strømsgodset. 29 poeng er en dårlig fangst for ligamesteren fra 2013. Men laget våknet forrige helg. De valset over Brann og tok livsviktige poeng. I kveld tar de turen til Mørekysten og møter Kristiansund. Et lag som har markert seg godt i årets serie. En vanskelig bortekamp for Godset, de må ha poeng.

Klokka 18 i kveld starter kampen for overlevelse. Bordet er dekket for tidenes nedrykksdrama.

 

Kommentarer

kommentarer