Lillestrøm-supportere har troa før skjebnekampen mot Sarpsborg 08

259

Har troa: Bjørn-Erik Hansen (t.v.), Mathias Alexander Øvreeide og Vidar Evje.

I den siste serierunden tar Lillestrøm SK imot Sarpsborg 08 på Åråsen. Begge lag har alt å spille for og kan rykke ned fra Eliteserien. Lillestrøm-supporterne tror på eget lag.

Både Lillestrøm (13. plass) og Sarpsborg (11.) har 29 poeng før den siste serierunden, like mange som Tromsø på kvalifiseringsplassen. Mjøndalen og Ranheim ligger på direkte nedrykk med 27 poeng hver. Et (poeng)tap på Åråsen kan bety kvalifisering eller nedrykk for begge lag.

På Alexandria på Grünerløkka sitter en gjeng i gult og svart. «Oslo Kanaris» varmer opp til kampen på puben, før de skal videre på supporterpuben Martins i Lillestrøm. De tilstedeværende tror på at Lillestrøm også er i Elitserien etter kveldens kamp.

– Alt i egne hender

– Det er vanskelig å tro noe, men jeg håper selvfølgelig at Lillestrøm vinner, og jeg har troa på at det kan gå. Vi har alt i egne hender. Det handler om å vinne en fotballkamp på hjemmebane mot et av de dårligste lagene i Eliteserien. Vi er ikke avhengige av andre resultater, sier Vidar Evje (51).

Evje beskriver seg selv som hardcore-supporter i tjue år og har holdt med LSK så lenge han kan huske.

– Klubben må åpenbart gjøre noe, uavhengig av resultatet i dag. Prestasjonene svinger voldsomt, sett over et lengre tidsrom. Hvordan er det mulig? Bunnivået må vi gjøre noe med, mener han.

Har troa

-Jeg tror vi vinner 2-0. Jeg tror guttene skjerper seg i dag og skjønner alvoret, sier Mathias Alexander Øvreeide (27).

Øvreeide var på sin første LSK-kamp i 2001 og har heiet på klubben siden da.

– Hvis vi rykker ned blir det en skuffelse for hele klubben, men da kommer vi sterkere tilbake. Jeg kommer til å være veldig skuffet om vi rykker ned, men kjøper selvfølgelig nytt sesongkort, avslutter han.

– Må ta stor oppvask etter sesongen

Bjørn-Erik Hansen (41) henger seg på tipset til Øvreeide.

– Hva jeg tror er ikke så farlig, men jeg håper på 2-0. Kippe scorer andremålet. Jeg unner Kippe og Gustafsson å score, sier han.

Hansen, som selv spiller for LSKs gatelag Løse Fugla, har gått glipp av under ti hjemmekamper på 18 år.

– Jeg mener det må bli tatt en stor oppvask etter sesongen, uavhengig av resultat. Det må ryddes opp i alt: styret, økonomien, spillerstallen. Yngre krefter bør slippes til oftere. Jörgen Lennartsson burde egentlig også gå, er han tydelig på hva han forventer av klubben.

Kommentarer

kommentarer